DHL-stafet bliver alligevel skattefri

SKAT's (de betalte en mio kr for at halvere deres navn i kreative omkostninger af en ekspertbureau) har taget endnu en besynderlig vurdering

Deep Throttle,

29/01/2011

SKAT's (de betalte en mio kr for at halvere deres navn i kreative omkostninger af en ekspertbureau) har taget endnu en besynderlig vurdering.

Hvis mange mennesker får et frynsegode, er det skattefrit, men hvis få mennesker vil undrage sig skat, er det skattepligtigt. Man skulle tro, at effektivitet ville medføre det omvendte.

- Skatterådet fastslår samtidig, at skattefriheden er betinget af, at løbet er noget, de fleste kan deltage i. Mere ekstreme løb for eksempel en halv- eller helmaraton ligger derfor uden for skattefriheden. Det samme er tilfældet, hvis løbsdeltagelsen kun tilbydes enkelte medarbejdere, eller hvis løbsomkostningerne er usædvanligt høje, forklarer John Cederskjold Kierans. 
DHL-stafetten er verdens største motionsløb, der afholdes i både København, Aarhus, Odense og Aalborg.   Sidste år deltog 197.000 mennesker i løbet.

Så en enkelt løber, der får billetten til 250 kr betalt, er skattepligtig med f.eks. 100 kr, men er det 200.000 løbere til over 60 mio kr i billetpris til måske 30 mio. kr i skat er det skattefrit. Heraf fratrukket sagsomkostninger, som gør de 100 kr til et tab oveni de 30 mio kr som SKAT taber på de mange løbere.

Hvilken form for intelligens besidder SKAT om nogen?

Eller er det for meget arbejde at beskatte 197.000 mennesker og mindre arbejde at beskatte 1?

DVS beskatningens rationale er begrundet i den enkelte ansattes bekvemmelighed og ikke beløbenes nyttevirkning på samfundets opgaver.