DF's mindreværdskompleks

Nikolaj Bøgh skriver imod Morten Messerschmidt, som har udpeget Dansk Folkeparti som det eneste sande konservative parti i dagens Danmark: Det na...

Ole Birk Olesen,

18/08/2011

Nikolaj Bøgh skriver imod Morten Messerschmidt, som har udpeget Dansk Folkeparti som det eneste sande konservative parti i dagens Danmark:

Det nationale fundament er jo kun en del af den store fortælling om konservatismen, og Messerschmidt går galt i byen, når han ser det som det eneste, der konstituerer en konservativ, hvorfor hans eget parti da heller aldrig kan kvalificere sig til at kaldes konservativt. En helt central del af konservatismen er opfattelsen af mennesket og dets rolle og ansvar i samfundet, og her er Dansk Folkeparti så ukonservativt som noget. 

Den socialdemokratiske velfærdsstat med omfattende omfordeling over verdens højeste skatter og et samfund, som lader 800.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder forsørge af de offentlige kasser, står i diametral modsætning til konservativ tænkning, som fokuserer på at styrke den enkeltes ressourcer og mulighed for at forsørge sig selv. 

Som konservative mener vi, at det er et grundlæggende usundt samfund, som i den grad tager ansvaret fra folk og lader dem være afhængige af det offentlige.