DF-politiker afviser sit partis beskyldninger: Nadeem Farooq er ikke det mindste ekstremist

De Radikales byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune, Nadeem Farooq, har ”ekstremistiske tilbøjeligheder” påstås det i en artikel i Dansk Folkepartis...

Ole Birk Olesen,

28/04/2010

De Radikales byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune, Nadeem Farooq, har ”ekstremistiske tilbøjeligheder” påstås det i en artikel i Dansk Folkepartis medlemsblad, og synspunktet bakkes op af DF-formand Pia Kjærsgaard. Men det passer slet ikke, lyder det nu fra Dansk Folkepartis eget kommunalbestyrelsesmedlem i Høje-Tasstrup, Lars Prier.

”Nadeem er en ualmindelig seriøs og ordentlig politiker, og der er overhovedet ikke hold i de postulater. Det er helt ud i hampen, for at sige det lige ud,” siger Lars Prier til 180Grader.dk.

Baggrunden for Dansk Folkepartis beskyldninger mod Nadeem Farooq er, at han er ven på Facebook med bl.a. imam Abdul Wahid Pedersen. Men den køber Lars Prier overhovedet ikke.

”Jeg har ikke selv nogen Facebook-profil, men det er jo ret almindeligt, at folk på Facebook er venner med alle mulige. Jeg vurdererer ham på hans daglige gøren og laden og udtalelser, både i det politiske arbejde og socialt, for jeg har faktisk et rigtigt godt samarbejde med ham. Og der må jeg bare sige, at der overhovedet ikke er hold i det her, og jeg er rystet over de beskyldninger. Jeg forstår det ikke, jeg synes det er useriøst, og jeg synes, at man skulle have henvendt sig til mig, før man begyndte med sådan noget, for hvis der er nogen i DF, der kender Nadeem, så er det mig. Du kan nok godt høre, at jeg lyder lidt vred,” siger Lars Prier.

Ja, det kan jeg godt. Men har du nogensinde snakket med Nadeem Farooq om ting som islam og islamisme og sådan noget?

”Ja, vi har været omkring rigtigt mange ting. Jeg omgås ham også privat, og derfor har jeg også haft rigtig mange og gode snakke med ham om alt muligt andet end den snævre kommunalpolitik. Også om religion og islamisme og den slags ting, og der er ingen tvivl om, at Nadeem også internt i det pakistanske miljø er en mand, som virkelig taler de der typer imod, og som gør, hvad han kan, for at være et godt eksempel. Ikke kun udadtil, men også indadtil. Han er simpelthen et ordentligt menneske og en ordentlig politiker. Og jeg har trods alt kendt ham i fem år nu, og jeg har arbejdet tæt sammen med ham om både budgetaftaler og konstitueringsaftaler. Jeg kan ikke lide den form for journalistik, og jeg kan ikke forstå, at man ikke har kontaktet mig for at få min vurdering af sagen.”

I har endda gjort hinanden til viceborgmestre i en konstitueringsaftale, ikke sandt?

”Ja, vi har delt 1. viceborgmesterposten, så han tager de første to år, og jeg tager de sidste to år. Derfor er den artikel i DF’s medlemsblad også at smide en spand lort efter mig – for at sige det lige ud – for når man miskrediterer Nadeem Farooq, så miskrediterer man også mig, fordi jeg samarbejder så tæt med ham. Jeg kan slet ikke forstå det. Det et tankeløst, og det er et usagligt karaktermord, simpelthen,” siger Lars Prier.

Kilde: