DF-ordfører: Frank Aaen har autonome venner

Under en debat i folketingssalen i dag har Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Ib Poulsen, for kort tid siden beskyldt Enhedslistens Frank Aaen for...

Ole Birk Olesen,

03/12/2009

Under en debat i folketingssalen i dag har Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Ib Poulsen, for kort tid siden beskyldt Enhedslistens Frank Aaen for at have venner blandt autonome uromagere, som vil komme til København under FN's klimatopmøde i næste uge. En beskyldning som Frank Aaen ikke afviste.

Ordene faldt i en sidebemærkning i en debat om det danske forsvars køb af nye jagerfly til afløsning af det ifølge regeringen udrangerede F-16-fly, som forsvaret er i besiddelse af nu. Frank Aaen blev under debatten ved med at fokusere på Joint Strike Fighterens evne til at transportere og nedkaste tunge bomber, mens regeringspartierne og Dansk Folkeparti fastholdt, at jageren også kan bruges til andre ting. Det var her, at forsvarsordfører Ib Poulsen fremførte, at F-16-jagerne netop er blevet brugt til at gennemfotografere København fra luften til hjælp for politiet, når "Frank Aaens autonome venner" kommer til København.

Frank Aaen tog straks ordet, men ikke for at tilbagevise beskyldningen om at have venner blandt de venstreekstremistiske grupper, som Ib Poulsen omtalte:

"Vi kommer jo langt omkring i den her debat om kampfly, og jeg kan forstå, at det også har noget at gøre med, hvordan politiet behandler autonome, der måtte lave ballade under klimatopmødet," sagde Frank Aaen og fortsatte: "Jeg håber rigtigt nok ikke, at de to ting har noget med hinanden at gøre. Jeg håber heller ikke, at der bliver uro under topmødet. Jeg håber sådan set, at det bliver store, dejlige og fredelige demonstrationer - det er det, vi arbejder for."

Kilde: