DF: Højere fradrag for udlejning af fritidshus

"En forhøjelse af fradrag ved udlejning kan være med til at dreje udviklingen i en mere positiv retning med øget omsætning og flere arbejdspladser,...

Slettet Bruger,

24/09/2009

"En forhøjelse af fradrag ved udlejning kan være med til at dreje udviklingen i en mere positiv retning med øget omsætning og flere arbejdspladser," siger DF-erhvervsordfører Colette Brix.

Dansk Folkeparti vil hæve bundfradraget for privat udlejning af feriehuse og tager nu kravet med til forhandlingerne med regeringen om en ny finanslov, oplyser partiets erhvervsordfører, Colette Brix.

Fradraget ved udlejning af private fritidshuse er på 7.000 kroner. Det har det været siden 1993, hvor et fritidshus gennemsnitligt kostede 400.000 kroner. I dag er gennemsnitsprisen 1,4 millioner kroner, mens fradraget fortsat er 7.000 kroner.

Det har betydet, at private feriehusejere har valgt ikke at udleje deres huse, mener Dansk Folkeparti, og det er skidt for de områder, husene ligger i.

"Når der ikke bliver udlejet huse, betyder det at turisterne bliver væk. Dermed falder omsætningen i de lokale forretninger. Det medfører ringere økonomi for hele lokalsamfund samt større ledighed," siger erhvervsordfører Colette Brix og fortsætter:

"Antallet af huse til udlejning er faldet med 10.000 stk. de senere år. Samtidig er antallet af tyske overnatninger i danske feriehuse faldet med godt 5.000.000 siden 1994. Jeg bragte sagen op allerede ved vores sommergruppemøde tidligere i år. Og der var enighed om, at der skal gøres noget, når det gælder de cirka 5.000 huse, som udlejes af private."

[email protected]

Kilde: