DF har mistet 200.000 stemmer, men medierne er tavse

Noa Redington undrer sig i Politiken over, hvorfor der ikke er mere fokus på vælgerflugten fra DF

Claes Theilgaard,

04/03/2019

Noa Redington undrer sig i Politiken over, hvorfor der ikke er mere fokus på vælgerflugten fra DF. Ifølge meningsmålingerne har partiet nemlig mistet 200.000 stemmer, men nedgangen virker til at blive overskygget af Klaus Riskær. Ifølge Redington, tidligere spindoktor for Helle Thorning og nu politisk kommentator, er Riskær mange ting - men hovedhistorien i dansk politik er han ikke: 

Den store historie er et helt andet sted. Nemlig i vælgerhavet. Ved valget i 2015 satte 741.746 danskere kryds ved Dansk Folkeparti. Og med 21,1 procent af stemmerne blev Dansk Folkeparti det næststørste parti i Folketinget og storebror i den blå blok med ret til at uddele sherifstjerner til den blå søskendeflok.

Vi spoler tiden knap fire år frem. Dansk Folkeparti har smidt i omegnen af 6 procent af stemmerne. Målinger i denne uge: Voxmeter 14,8. Epinion 15,2. Megafon 13,4!

Over 200.000 danskere har altså sagt farvel til røgen i Kristian Thulesen Dahls gammelnordiske køkken. Det er mange mennesker. Flere end de radikale, Alternativet og SF hver især kunne mønstre ved valget. Næsten dobbelt op på minimalisterne hos de konservative. Og flere, end vores fallerede finansmand Riskær kan drømme om.