DF: Ghettoer bobler frem i Nordsjælland

Tirsdag fremlagde regeringen sin ghettoplan, der omfatter 29 boligområder i Danmark

Jesper Ørsted,

29/10/2010

Tirsdag fremlagde regeringen sin ghettoplan, der omfatter 29 boligområder i Danmark. Men listen burde udvides med op til flere boligområder i Nordsjælland.

Det mener Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti, der bor i Værløse og er valgt i Helsingørkredsen.

Ét af de områder, Marlene Harpsøe mener er et problem, er Farum Midtpunkt.

"Af de borgere som bor i Farum Midtpunkt samt lokalområdet, opfattes midtpunktet som en ghetto, og derfor vil vi i Dansk Folkeparti i de kommende forhandlinger om en ghettoplan inddrage de mange ghettokvarterer, som ikke er på regeringens liste, men som er på vippen og derfor kan kaldes boblere," siger Marlene Harpsøe.


Behov for styrket indsats Hun peger også på Vapnagård i Helsingør, Islandshøjparken i Nivå og kvarteret omkring Holmegårdscentret i Kokkedal som ghettoer, hvor der er behov for en styrket indsats.

"I Dansk Folkeparti frygter vi, at ghetto-boblerne udvikler sig til reelle ghettoer som Vollsmose i Odense og Gellerupparken i Århus, hvis ikke vi gør en ansvarlig og ambitiøs indsats for at få områderne i en god udvikling. De værktøjer, som er i ghettoplanen, skal også kunne bruges i de kvarterer, som er ghetto-boblere. Med andre ord, må vi enten udvide listen over ghettoer, eller også må vi sikre, at de pågældende områder får samme redskaber til at hindre ghettodannelse," siger Marlene Harpsøe.