DF er blevet Folketingets næstmest røde parti

På det fordelingspolitiske område har Dansk Folkeparti siden valget i 2011 overhalet både Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti venstre om

Ikke angivet Ikke angivet,

11/10/2012

På det fordelingspolitiske område har Dansk Folkeparti siden valget i 2011 overhalet både Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti venstre om. Dermed er det kun Enhedslisten, der ud fra dette parameter er mere venstredrejet end DF.

Det er senest blevet illustreret ved optakten til finanslovsforhandlingerne, hvor DF endnu en gang fremsætter kravet om, at dagpengeretten igen skal forlænges med et halvt år. Det har SRSF-regeringen gentagne gange afvist.

Desuden vil DF kun medvirke til en kontanthjælpsreform, hvis arbejdsgiverne forpligter sig til at ansætte den danske arbejdskraft, som i dag er på kontanthjælp. Det bliver af Dansk Arbejdsgiverforening og den liberale tænketank Cepos betegnet som diskriminerede, snæversynet og urealiserbart.

Dermed har DF rent fordelingspolitisk ændret sig betydeligt siden valget, hvor Lars Løkke Rasmussen betegnede partiet som en del af "reformflertallet". DF vil stadig pege på Lars Løkke som statsminister, men visse borgerliges håb om, at DF med Kristian Thulesen Dahl som ny partiformand ville føre en mere blå økonomisk politik, er blevet gjort til skamme.

En eventuel ny borgerlig regering efter næste valg vil få stort besvær med at få Dansk Folkeparti med på de for samfundet så nødvendige reformer og skattelettelser.

Kilde: