Det solidariske samfund... Team Danmark

Der tales og skrives en masse om et ord som jeg efterhånden får kvalme af at høre på

_slettet_bruger_118 Ikke angivet,

26/04/2010

Der tales og skrives en masse om et ord som jeg efterhånden får kvalme af at høre på. Ordet er velfærd, som næst efter "politisk korrekt" får mig helt op i det blå grønne felt.

Grunden til det er, at ordet er blevet en floskel, og en tarvelig måde at tage skyklapper på, og tro at have eller være Helle, og fraskrive sig helt grundlæggende økonomiske principper og årsager, og luske sig til stemmer på et mildest taget forfejlet grundlag.

Nogle tror at de kan opnå mere "velfærd" hvis de gennemsyrer fundamentet for det nemlig: via øget finansiering i form af skatter - at de dræber selve grundlaget for det de vil have mere af. Det er nemlig sådan, at fundamentet for velfærd er velstand, og velstand kommer der kun hvis en der er en gevinst. Denne gevinst kommer kun hvis der er noget at løbe efter og noget at handle med. Hvis man skal gide løbe efter noget, så skal man dels have et behov og dels have et fornuftigt udbytte - og fornuft er i min optik mest til een selv. Dernæst skal man opnå noget at handle med, og deri ligger der, at man handler med noget man har uddannet sig indenfor, så kan man bruge energien på det man er god til og handle med naboen, som kan noget andet bedre end een selv.

Altså:
Man skal få et pænt udbytte ud af at tage en risiko og et arbejde - fx. ved at klatre op i de højeste palmer for at få fat i de friske bananer - fremfor at sidde på jorden og vente på at de rådne dumper ned.
og/eller
Uddanne, opfinde, forske sig frem til endnu smartere måder at få fat i de gyldne æbler.
og
Men stor fordel drage nytte af at andre tilsvarende er specialister i andre fag, og handle med dem - fremfor at skulle opfinde alle de dybe tallerkener selv. 

Velfærd vil jeg hellere erstatte med noget helt andet, nemlig team spirit! Det er fordummende at høre op og ned at stolper på, at der bliver mindre til de svage på holdet hvis vi bare skræmmer og beskatter de stærke på holdet noget mere. Al sagkundskab, erfaring og forskning siger, at der bliver mindre! I stedet skal vi gå i retning af at opfatte samfundet Danmark som et team, der via samarbejde, og i erkendelse af, at der er altså bedre fodboldspillere på et hold end andre, belønner flid, uddannelse, specialisering, opfindsomhed, kreativitet. Og de stærke spillere på holdet skal give plads og mulighed for at også de knapt så stærke kan være med - fremfor som mange især røde vælgere helst ser det: parkeret som tilskuere.... Med større og større krav til det, der bliver mindre og mindre af (*)! Team Danmark har slet ikke råd til fortsat at være så meget indsyltet i middelmådig misundelsestankegang.

(*) Dansk vækst er i bunden af OECD og det bliver værre og værre endnu. Færre og færre arbejder i "palmetræet"...  

  

Kilde: