Det nye youtube design

Hejsa, I gamle dage kunne man browse videoer og sortere efter bedst rated, mest sete, osv

ianarki Ikke angivet,

29/11/2012

Hejsa,

I gamle dage kunne man browse videoer og sortere efter bedst rated, mest sete, osv. på youtube. Der var med andre ord flere forskellige måder at finde frem til interesante videoer og videoer af god kvalitet på. Det var på den måde mange fandt frem til liberalismen, som ellers er et punkt der er komplet mørklagt i mainstream medier og mainstream undervisning osv.

Mærkverdigt nok havde nogen liberalistiske videoer høje ratings og fandt på den måde frem til masserne, imens deres ratings bestod, det vil sige folk blev ved med at give dem 5 stjerner, så de måtte jo have fat i et eller andet. Det var et problem for etablementet, særligt i USA, da rigtig mange begyndte at se til Ron Paul, og youtube kort sagt blev til hans rekruterings plads. Det var ikke noget han selv sørgede for, det var begejstrede, frivillige unge og ældre mennesker som spredte hans budskab. Og det er jo egentlig sådan en politisk kampagne skal forgå. Det skal ikke være TV'et som bestemmer hvem der får eksponering og hvilke spørgsmål der skal stilles osv, det skal være borgerne i sig selv. Det skal være demokratisk.

De fik dog hurtigt fjernet denne demokratiske funktion med at rate 1 til 5 stjerner for videoer, og fjernede på den måde et vigtigt værktøj for folk til at finde frem til nye og originale videoer. Det gjorde det bl.a. svært for især nye opstartere, for nu var det ikke længere nok at lave en god video og fange de første seerer, hvor resten så ville klare sig selv. Idag skal du virkelig sørge for at nå rundt i alle hjørner på internettet og skaffe hver eneste view og like, indtil du har så mange at du kan blive partner. Partnerskab fandtes heller ikke dengang, men idag er det vigtigt ellers får du ikke automatiske views fra brugere på youtube, da partnere altid bliver smidt forrest i køen når folk søger og browser på sitet.

Den bedste måde at blive partner på er ved at levere 'dummet ned' materiale osv., det er iværtfald ikke ved at fortælle sandheder o.l. for det har folk som regel svært ved at sluge. Resultatet er at de sagelige videoer drukner i videoer om gangnam style og annoying orange etc. Dem skal der selvfølgelig også være plads til, men i gamle dage var youtube bogstavelig talt YOUtube. Det var brugerne som bestemte hvad der kom frem, i forhold til idag, hvor youtube via deres mere eller mindre snedige design kan bestemme hvad der overhovedet vises på siden. Virkelig ærgeligt. For youtube var dengang med til at sprede ægte information i et format som verden elskede :) Hvis youtube stadig fungerede idag som det gjorde dengang, så ville mange flere falde over de "forkerte" videoer, og lære en masse om deres eksistens, politik osv. ting som de aldrig ville få at vide i skolen, af forældre eller TV. Det gamle youtube førte bogstavelig talt til en kæmpe bevægelse af utilfredse mennesker, fordi de lærte sandheden at kende. Desværre er youtube blevet ændret så meget idag, at det er svært at finde frem til de ægte videoer. Du bliver 'distraheret' idet videoer med f.eks. letpåkledte kvinder er det noget af første du ser via. den nye frontpage, og som regel er lign. videoer en af de øverste i related sektionen. Det er ærgeligt for det solide bruger styret site som youtube var i gamle dage, satte et stort pres på de forkerte måder at gøre tingene på, og førte til konstruktive samtaler, løsninger og forventninger istedet. Ikke bare inden for politik, men også inden for venskaber og forhold, sundhed, religion osv. Sitet udfordrede som regel altid brugeren uanset hvor meget du troede du vidste, men sådan er det desværre ikke længere, hvorfor folk igen vil begynde at sidde fast i de samme gamle - og skadelige - paradigmer.

Kilde: