Der findes fattigdom i Danmark - og samfundet skal naturligvis hjælpe

Joachim B

Christian Melgaard,

30/10/2011

Joachim B. Olsen er altid god for en firkantet mening, som stiller skarpt på en problemstilling, men prøv lige at lytte til hvad det er han egentlig mener: http://www.youtube.com/watch?v=nMQDZRbdYzc

Firkantede meninger kan være gode, fordi de skaber debat, men de kan på den anden side også være farligt, fordi de fører til en polariseret diskussion - og polariserede diskussioner levner typisk ikek plads til nuancer. Når det sker, så drukner de egentlige problemer og debatten afsporer som det lige nu sker med diskussionen om fattigdom, julehjælp m.v.

Når det gælder fattiggdomsdiskussionen, så er det klart for de fleste, at vores offentlige forsørgelses-system er gået amok på en langt på en række områder, men lige så klart er det, at hvis man seriøst hævder, at der ikke findes fattige i Danmark, og at samfundet ikke skal hjælpe fattige (hvis de alligevel findes), så har man efter min mening ikke forstået en pind.

Danmark er et af verdens mest lige samfund, men der findes selv i Danmark mennesker, som har for lidt, og hvor det ikke er selvforskyldt. Når det er tilfældet skal og kan samfundet naturligvis hjælpe. Der hvor vi ikke skal hjælpe det er der hvor der ikke er et reelt behov. Hvis vi kan fjerne den overflødige hjælp så er der rigelig plads til at hjælpe dem der har et reelt behov.

Kilde: