Den underlige time..

Jeg må nok erkende, at min begavelse ikke rækker til at gennemskue i hvilke jobs det er, at én times yderligere arbejde om ugen vil giver staten yd...

Hans V. Madsen,

01/06/2010

Jeg må nok erkende, at min begavelse ikke rækker til at gennemskue i hvilke jobs det er, at én times yderligere arbejde om ugen vil giver staten yderligere bidrag til at betale sin gæld.

Hvis nu vi tager alle de offentlige ansatte først. Deres løn skal vi selv betale, så en time mere fra dem giver os måske nok mere velfærd, men ikke flere penge, så dem bliver vi nødt til at se bort fra. Altså halvdelen af os.

Hvad så med transporterhvervet? Giver det os penge, hvis buschaufføren kører en time længere hver uge? Eller andre serviceerhverv som frisørerne? Bliver vi rigere af at de klipper én time mere om ugen? Og hvis hår skal det gå ud over? Hvad med rengøringspersonalet så? Der bliver nok mere rent, men vi bliver ikke rigere.

Hvad med Vestas? Hvis de nu producerede én time mere om ugen? Mon ikke de allerede ville gøre det, hvis de kunne finde ordrerne? Som alle andre producenter i øvrigt? Hvis det blot kom an på at arbejde mere, så havde vi for længe siden ansat hele verden – og derefter endelig købt den, hvilket jo ikke lykkedes i første forsøg.

Hvad med landbruget og fiskeriet da? Giver det os noget? Nej, for de producerer jo kun den mad vi kan spise. Spiste vi mere, så ville de producere mere.

Jeg kan ganske enkelt ikke se bare ét sted, hvor forslaget skaffer os flere penge i statskassen. Men jeg er sikker på, at den samlede oppositions stærkeste bud på Danmarks dybeste krise i årtier, ikke blot er en and. Der må være en hemmelig sektor ét eller andet sted i samfundet, som formår at trække os ud af krisen, ved at arbejde en time mere. Jeg kan bare ikke få øje på den.  

Anyone?

Kilde: