Den perfekte verden

Det har længe været et politisk mantra, at vi som politikere skal sikre, at vi giver en bedre verden videre til de kommende generationer

Joachim B. Olsen,

13/09/2011

Det har længe været et politisk mantra, at vi som politikere skal sikre, at vi giver en bedre verden videre til de kommende generationer. Desværre er der ikke politisk enighed om, hvad den bedre verden skal indeholde. Derfor burde enhver politiker straks efter opstilling til Folketinget melde ud, hvilke forhold han/hun mener, at den bedre verden skal indeholde.

Jeg vil selvfølgelig også give en bedre verden - og et bedre land – videre til mine børn. En verden hvor flid og hårdt arbejde ikke kun belønnes; men også tilskyndes. En verden hvor mennesker sættes fri og gøres ansvarlige. En verden hvor der er optimale rammer for vækst og velstand. En verden hvor de svageste hjælpes på en værdig måde, og hvor de bliver behandlet som ressourcer og ikke som ofre. 

Det er MIN drøm – det er MIN perfekte verden – men den virker lige nu uendelig langt væk, eftersom hverken den nuværende regering eller oppositionen har de samme ønsker som jeg. Regeringen har i løbet af sin regeringsperiode indført regler i spandevis, alene i 2009 blev der i gennemsnit vedtaget 3,7 nye regler om dagen. Dette sætter ikke mennesket fri og det flytter heller ikke fokus tilbage på det personlige ansvar, i stedet vil regeringen og oppositionern tage selvstændigheden væk fra borgerne og definere danskernes adfærd. De vil reducere danskerne til en uselvstændig amøbe, der aldrig skal træffe en beslutning selv. Er det virkelig nødvendigt med regler mod hobbyknive og hunderacer? Er det virkeligt nødvendigt med adfærdsregulerende skatter og afgifter som f.eks. fedtskatten? Kan danskerne ikke tænke selv, og tør vi som politikere virkelig ikke at overlade ansvaret for borgerens egne liv til deres egne hænder?

Jeg drømmer også om et land, hvor vi bifalder succes. Tilsyneladende har vi herhjemme mere travlt med at skræmme virksomheder og rigmænd væk, end vi har med at tiltrække dem. Hvorfor har regeringen indført multimedieskatten og iværksætterskatten? Hvorfor vil S-SF indføre en millionærskat, en betalingsring omkring København og stavnsbinde de studerende ved at tvinge dem til at betale deres SU tilbage, hvis de forlader landet efter endt uddannelse? Det modvirker mine idéer om et bedre samfund, og det kommer til at efterlade os som et fattigere somfund.

Fundamentet for et velfungerende samfund er et florerende erhvervsliv. Desværre virker både regeringen og oppositionen opsatte på at forværre vilkårene for dansk erhvervsliv, men hvorfor? Har de et fundamentalt problem med vækst og velstand? Det er ikke uden grund, at flere topfolk fra det danske erhvervsliv har stået frem i medierne for at fortælle, hvad vi skal gøre, hvis vi skal kunne fastholde arbejdspladser her i landet eller tiltrække nye. Alle topfolkene var enige om én ting: Skattelettelser. Lytter regeringen og oppositionen? Naturligvis ikke. Hvad er deres drøm? Hvorfor fortæller de ikke danskerne om de store linjer?

Politikerne i regeringen og oppositionen har simpelthen ikke modet til at sige til danskerne: Vores lille smørhul er ved at krakelere, og vi bliver simpelthen nødt til at foretage reformer nu, hvis vores børn og børnebørn også skal leve i et nogenlunde velfungerende samfund. Dette mangel på mod er som at sige til vores børn, at vi ikke har lyst til at gøre noget ved de grundlæggende problemer i landet. Det er det samme som at sige, at børnene skal betale regningen for politikernes manglende mod. Vores børn og børnebørn har desværre ikke læst det med småt i den kontrakt mellem generationerne, som regeringen og oppositionen står klar med.

Jeg vil ikke lade min drøm forblive en drøm, og derfor stiller jeg op til Folketinget. En stemme på Liberal Alliance er en stemme på en verden, som vi faktisk kan være bekendt at give videre til vores børn. Det vigtigste vi kan gøre til et valg er at tage ansvar for vores eget liv og for vores børns. Det kan du gøre den 15. september.

Kilde: