Den eneste sande liberalistiske tro!

Først og fremmest: Tak for de mange positive kommentarer til min klummerapport fra en julefrokost! Tag næste skridt og meld jer ind via http://www

Anders Samuelsen,

30/12/2009

Først og fremmest: Tak for de mange positive kommentarer til min klummerapport fra en julefrokost!

Tag næste skridt og meld jer ind via http://www.liberalalliance.dk/meld-dig-ind.html.

Jeg er stolt af at stå i spidsen for Danmarks eneste liberale parti. Jeg er tilfreds med, hvor partiet står i dag, sammenlignet med hvor det stod, da jeg overtog ledelsen, og jeg glæder mig til at tage de næste skridt.

Men lad mig på årets næstsidste dag forsøge samlet at svare de få kristiske indlæg, som klummen også gav anledning til. Lad mig være lidt ekstra skarp:

Det, der hurtigt sker i liberale kredse, er, at alle hiver hver deres absolutte, men perifere mærkesag op af lommen (DR, kollektiv trafik, udlændinge, biogas og hvad ved jeg) og insisterer på, at hvis man ikke 100 procent går ind for deres synspunkt på netop dette felt, ja så er man bare en forklædt socialdemokrat (eller endnu være en ækel radikal).

Det - og kun det - er grunden til, at det ikke lykkes at skabe et troværdigt liberalt alternativ. Det liberale miljø splintres i små selvglade celler, som så kan klappe sig selv på skulderen, fordi de alene har forstået, hvad det vil sige at være liberal. Man slås kort sagt internt i stedet for at slås mod en fælles fjende. Og hvad gør fjenden imens? Står og slår sig på lårene af grin - med god grund!

Det er præcis det, jeg med klummen i går forsøgte at gøre op med!

I stedet skal vi fokusere på max 5 emner, som forener. 5 emner som i sig selv er meget større end samtlige små Hassan'er og vil få langt større betydning for, hvor Danmark bevæger sig hen, end hvorvidt DR bliver privatiseret i morgen (gerne for min skyld - det hele er jo alligevel gået op i ligegyldig X-Factor m.m.), eller hvordan man engang forholdt sig til biogas og madpakkeordninger.

Som jeg skrev:

"For det første vil LA tilbyde sig som partiet, der i et og alt vil stemme med en borgerlig regering, men vi vil altid tage os betalt i form af mindre skat, mere vækst, effektivisering af staten samt individuelle frihedsrettigheder. Det er faktisk et budskab, jeg tror, der er en kæmpe sult efter."

Så jo, hvis vi kommer ind, så kommer I til at opleve LA stemme for mystiske ting - men det kommer til at koste VKO på de fem for os langt mere afgørende områder.

Og som jeg også skrev:

"For det andet bliver det vigtigt at få forklaret, at man ikke behøver være enig med os i alt for at stemme på os. I god tid før valget melder vi præcist ud, hvad vi vil have for vores afgørende mandater, så alle kan se, at hvis vi bliver tungen på vægtskålen, får man en stemme på borgen, der er der med ét eneste formål, nemlig at presse V, K og DF mod en mere liberal og vækstorienteret politik."

Så enkelt er det kære venner! Så hvis DR, hvad vi har ment om biogas og andet er afgørende frafaldsargumenter, jamen så støt op om V og K.

Hvis I synes, at LA, på trods af markante forslag omkring, skat, moms, virksomhedsbeskatning og vækststrategier, står til venstre for V og K, jamen så genstart liberalisterne eller stem på V og K som belønning for deres markante indsats for et mere liberalt DK!

Men hvis I ønsker, at se mandater der IKKE er bange for at miste magtens symboler, men som vil gøre en reel forskel, ja så bak op NU. Det er knald eller fald ved næste valg. Enten kommer der rødt flertal. Eller også kommer der VKO. Begge dele er samme ørkenvandring. Eller også får I LA ind i tinget med de afgørende mandater - og som "er der med ét eneste formål, nemlig at presse V, K og DF mod en mere liberal og vækstorienteret politik".

Der er faktisk en grund til, at jeg ikke har taget imod gentagne følere fra V og K sådan som andre har gjort. Den grund er enkel: Jeg har mistet tålmodigheden og troen på, at Danmark bliver trukket i en mere liberal retning af de to partier.

Så enkelt er det. Rigtig godt nytår til alle - og gå så til http://www.liberalalliance.dk/meld-dig-ind.html.

Kilde: