Den danske frygt for at skulle klare sig selv

Radikale Venstre (og resten af oppositionen) cementerede i dag, efter Lars Løkkes pressekonference ved regeringsseminaret, mine planer om ikke at a...

_slettet_bruger_2532 Ikke angivet,

20/04/2010

Radikale Venstre (og resten af oppositionen) cementerede i dag, efter Lars Løkkes pressekonference ved regeringsseminaret, mine planer om ikke at arbejde i Danmark efter min uddannelse er færdig, hvis dette skattetryk og brug af penge på det offentlige fortsætter.
Om cirka tre år er jeg færdiguddannet som Cand.merc. fra Copenhagen Business School. Det betyder dog ikke at jeg nødvendigvis agter at yde til det danske samfund, fordi straks efter pressemødet ved dagens regeringsseminar var Radikale Venstres finansordfører, Morten Østergaard, ude og kritisere regeringen for ikke at lave flere reformer og dermed bruge flere penge. Hvad skal Danmark bruge det til på lang sigt? Hvad nytter det at have en økonomi med et lille overskud takket være reformer, hvis vi ikke kan få en masse kvalificeret arbejdskraft til landet, grundet det alt for høje skattetryk? Og er der overhoved grund til at have det skattetryk, når ca. 1 million danskere ikke er i arbejde og derfor ikke yder samfundet? I stedet er det de resterende personer på arbejdsmarkedet der klarer sig selv, som betaler regningen, for de andres dovenskab.
Det er ikke sådant et Danmark jeg vil arbejde i. Heller ikke om 3-10 år, hvis man ser på prognoserne.

Skattetrykket betyder samtidig at mange færdiguddannede studerende nok vil søge ud af landet, fordi der bedre mulighed for at tjene penge andre steder i verden, hvilket selvfølgelig betyder at de har bedre mulighed tjene penge mens de er unge og raske til resten af deres liv – Det regner jeg i hvert fald med at gøre.  Problemstillingen er altså, at der er mange der vil ud af Danmark og ikke særlig mange, der vil til Danmark og arbejde.

Hvis alle de raske efterlønsmodtagere begyndte at arbejde og yde til samfundet, vil der automatisk være incitament for at sætte skatten drastisk ned - Det skal lige noteres, at jeg godt er klar over manglen på arbejdspladser i Danmark lige nu. Men det vil på lang sigt, med stor sikkerhed betyde flere nye firmaer og iværksættere, med nye arbejdspladser, og flere gode hjerner, der vil bosætte sig i Danmark for arbejde og skabe sig et liv her.

Men det ser det ud til at Danmark, på grund af en forøgende og lidt underspillet socialistisk tankegang, langsomt kører mod den økonomiske afgrund, takket være den danske frygt for at tage ansvar for sit eget liv og frygten for at afskaffe efterlønnen.
Gud bevare Danmark!

Kilde: