Den 13. afgøres Danmarks skæbne!

Min fjerde klumme på 180grader

Rune Kristensen,

09/11/2009

Min fjerde klumme på 180grader.dk - bragt 5. nov 2007 kl 22:30

Dagens klumme: KU-formand Rune Kristensen fortæller, hvorfor borgerlige danskere bør stemme på ... Det Konservative Folkeparti!

Af Rune Kristensen

Igennem mange måneder har jeg og Konservativ Ungdom kritiseret regeringen og i særdeleshed Venstre for ikke at være borgerlige nok. Venstre har lagt sin politiske troværdighed i hænderne på Pia Kjærsgaard og sin liberalisme op til fri fortolkning afhængigt af meningsmålinger. Dette har i udpræget grad påvirket det borgerlige Danmark, hvor man har følt sig desillusioneret og på flere fronter gravet sig ned i en ideologisk skyttegrav mod midtersøgningen i dansk politik. I dag står Konservative dermed alene tilbage - midt imellem skyttegravsidealisterne på den ene side - og de magtoptimerende opportunister i Venstre.

I en valgkamp hvor partierne står på nakken af hinanden for at overbyde med politisk besluttede gaver til befolkningen - om det så er velfærdsrettigheder, gratis skolemad eller højere løn, er der behov for, at nogen også tør sige fra. Derfor er Konservativ Ungdom hoppet op af skyttegraven og bakker fuldt ud op bag Konservative, hvor f.eks. Connie Hedegaard har turde sige, "Vi tør også tage noget fra nogen".

Når man giver noget til nogen, er det fordi, man har taget det fra andre - derfor må der snart kræves en forklaring fra især venstrefløjpartierne på, hvor pengene skal tages fra. Man kan altså ikke finansiere alverden ved at tilbagerulle den nye og ret ubetydelige skattelettelse.

Vi ser desværre en venstrefløj, der står skræmmende godt. SF er stærkere end længe set. Venstre og Dansk Folkeparti har købt mange af Socialdemokraternes politiske præmisser. De Radikale og Kristendemokraterne har for længst låst sig fast på Thorning som statsminister. Khader og Ny Alliance er ikke alene ustrukturerede rent organisatorisk med vidt forskellige politiske holdninger hos kandidaterne, de har også Folketingets mest usammenhængende politik, hvor man mener, at der både er plads til større vækst i den offentlige sektor, højere udviklingsbistand og samtidig lavere skat.

Ingen tør tage opgøret med Khaders intetsigende politik, ingen tør spørge de Radikale, SF og Socialdemokratiet, om de vil opgive stort set alle deres individuelle mærkesager for at få magten sammen, ingen tør gå til Helle med det afgørende spørgsmål om finansiering, og værst af alt så tør meget få politikere sige, at de også vil tage velfærd fra nogen.

Hvorfor skal direktøren i Hellerup med stort palæ og to BMW'er i indkørslen have det samme i børnepenge som den ufaglærte familie i betonblokken i Brøndby Strand? Hvorfor skal den velstillede studerende med daglige cafébesøg og stor ejerlejlighed have det samme i SU som den knap-så-heldige studerende på det lille kollegieværelse med pasta og ketchup på menuen? Og hvorfor skal den velfungerende millionær-pensionist med overskud til golf og lange ferierejser have det samme i folkepension som den syge, svage pensionist på plejehjemmet?

Svaret på de tre spørgsmål er simpelt: I dag handler velfærd desværre kun om, hvordan vi kan give endnu flere goder til alle. Hver eneste gang vi giver til nogen, der ikke har behov for det, og som godt kan klare sig selv, så tager vi fra dem, der har et reelt behov. Det er ikke solidarisk, når 75 procent af befolkningen automatisk modtager hjælp fra staten, uden at vi overhovedet ser på, om de har behov for hjælp eller kan klare sig selv.

Som konservativ håber jeg, at det går op for vælgerne, at det er de borgerlige, der for alvor er solidariske med de svageste. At være solidarisk handler nemlig ikke om, at staten giver alle danskerne penge måned efter måned, men om et samfund hvor de, der har behov for hjælp, bliver hjulpet, og de, der kan klare sig selv, får friheden til at bestemme over deres eget liv.

I Konservativ Ungdom ved vi, at alle mennesker er unikke. Vi tror ikke på, at alle mennesker bare skal proppes i velfærdskasser, men vi mener derimod, at velfærden skal gives fra bunden, så vi kan hjælpe de udsatte endnu bedre, end vi gør i dag. Derfor bakker vi Danmarks borgerlige parti, Konservative, op!

Konservative har blandt andet forhandlet to skattelettelser hjem og kæmper hver dag en kamp for et mere borgerligt Danmark - både mod venstrefløjen, men også mod Venstre og DF.

Vi kæmper den ideologiske kamp over skyttegraven i disse dage. I paneldebatterne på gymnasierne og på gågaderne med borgerlige budskaber i hånden kæmper vi for, at venstrefløjen bliver svækket, og at Enhedslisten ikke kommer ind. Vi kæmper for, at Dansk Folkeparti marginaliseres. Vi kæmper for, at Ny Alliances politiske utroværdighed afsløres. Og vi kæmper for, at Konservative får et godt resultat.

Idealismen lever i bedste velgående i Konservativ Ungdom, men realismen har tvunget os op af skyttegraven. Dansk politik er venstredrejet, og vi ønsker at ændre dette - og den 13. november afgøres Danmarks skæbne!

Rune Kristensen er bachelor i statskundskab og landsformand for Konservativ Ungdom

Kilde: