Demokratur

Demokratur

Kim Fournais,

20/03/2010

Demokratur. Det er vel det ord der bedst beskriver, hvad det er for en uanstændig situation, denne verdens såkaldt vestlige demokratier - ikke mindst det danske – befinder sig i.

Det bliver kun værre ved tanken om, at det er os danskere, der selv vælger det. Reelt har vi en mulighed, der kunne sikre os alle en fantastisk fremtid, men sådan ser det bestemt ikke ud til at blive.

Vores land er ved at gå en fattig og forarmet tid i møde, og det kunne undgås. Lige nu sker det modsatte. Den laveste fællesnævner, løgn og populisme er det bedste, vi kan få ud af demokratiet i disse år.

Hvis der er nogen, der ikke tror på krisens alvor, så er det, fordi de ikke sætter sig ind i denne verdens udvikling og ikke forstår, hvad det betyder at drive virksomhed i en globaliseret verden med en rivende teknologisk udvikling.

De venstreorienterede partier vil nu af populistiske årsager (og kun af hensyn til det store ønske om magt og taburetter) sende Danmark ud i den værste og dybeste økonomiske krise, nogen nulevende mennesker i kongeriget har oplevet. Turen tilbage kan blive tæt på umulig, såfremt vi igen i de næste par generationer gerne vil se vækst og velstand.

De tror – og lader folk tro – at man kan stemme sig til velfærd. Intet kan være mere forkert, i hvert fald på lidt længere sigt.

De lyver, når de foregiver, at det er et valg imellem velfærd og skattelettelser.

Danmark er påviseligt på vej mod afgrunden, og det er - som vi ser det i Grækenland - ikke erhvervsledere, kapitalister, spekulanter, bankdirektører og andet godtfolk, der vil gå på gaden i voldelige protestdemonstrationer, når lokummet for alvor brænder.

Taberne er folk på overførselsinkomst, offentligt ansatte og folk med lav uddannelse og produktivitet.

Med andre ord; det er flertallet af danskerne, der kommer til at betale regningen for den svinestreg, vi alle er vidner til i denne tid. Alle dem, som kæmper imod strømmen for at skabe jobs, innovation og virksomheder, de må bare konstatere, at det ikke bliver i Danmark, de skal udøve deres fremtidige virke.

Måske vi snart skal have mur rundt om Danmark også?

Helle, Villy og Pia og medløberne fra regeringspartierne, som er stive af vælgerskræk og uden evne til at vise ærligt lederskab, er nu i fællesskab ved at sikre kongerigets fald. Ingen vil gøre noget andet end at gøre problemerne større ved at bruge endnu flere penge, vi ikke har, og så hæve skatterne yderligere og dermed også forpeste erhvervsklimaet yderligere - naturligvis.

Danmark har verdens højeste skattetryk. Vi mister rigtig mange dyre vidensarbejdspladser til udlandet, ikke kun lavtlønsjobs, men de jobs vi skal beholde for at kunne sikre fremtidens velstand og dermed velfærd. Vi ligger stort set på sidstepladsen m.h.t. vækst, som sammen med bedre effektivitet er eneste vej frem. Innovationen har meget trange kår og udvikler sig ikke. Statsfinanserne viser tab på 100 mia. kr. i 2010. Antallet af offentligt ansatte stiger voldsomt. De offentligt ansattes løn stiger dobbelt så meget som i den private sektor. Antallet af mennesker på overførselsindkomst stiger voldsomt. Antallet af ansatte i private virksomheder falder drastisk.

Der er aldrig brugt flere penge på det offentlige system end nu, og alligevel slipper de venstreorienterede politikere afsted med at få befolkningen til at tro, der er skåret ned. Virksomhederne flytter rigtig mange arbejdspladser til udlandet for tiden, og få virksomheder føler sig trygge ved, at Danmark er det sted, hvor de kan drive virksomhed i fremtiden i en globaliseret verden med en rivende teknologisk udvikling.

Løgnen får lov at sejle, og bare man lyver mange gange nok, så går den nok.

Hvordan kan det være, at man bliver ved med at fortælle, at der er skåret ned i det offentlige, når det modsatte er et faktum?

Hvordan kan det være, at man fortæller folk, at finanskrisen skyldes nogle få tossede bonusordninger, når der lige er lavet en undersøgelse, der viser, det er løgn?

Hvordan kan det være, at de venstreorienterede bliver ved med at fortælle, at skat er godt, når skattekommisionnen (med Carsten Koch i spidsen), vismændene, nobelpristagere, og OECD siger det ikke passer?

Kimen til krisen har været der i mange, mange år, men den brød først ud for et par år siden. Problemet er, at danskerne er verdens mest forgældede folk, og at Danmarks ”vækst” primært var finansieret af lån i fast ejendom m.m.

Danskerne har tjent flere penge på at eje et parcelhus end at gå på arbejde i mange, mange år.

Danmark er et lommepengesamfund, der har levet højt på globaliseringens første bølge (billig arbejdskraft), lave renter, stigende priser på boliger, til dels aktier og så olie i Nordsøen. Det er slut nu venner - vågn op!

Skal populismen og løgnen være det, der gør, at Danmark er på vej ud over afgrunden?

Tror danskerne virkelig, at de 179 politikere i Folketinget, alle de offentligt ansatte og alle dem på overførselsindkomst kommer til at redde landet og den såkaldte velfærd?

Tror danskerne virkelig, at løsningen er at stemme sig til andres arbejde og produktivitet, og dermed enes om at gøre det umuligt at drive virksomhed i Danmark?

Fatter danskerne overhovedet, hvad der skaber basis for, at der kan opkræves skat?

Hvad nu hvis - der kun var politikere, offentligt ansatte og folk på overførselsindkomst tilbage i Danmark? Hvordan ville det så gå?

Hvad nu hvis skatten var 75%, 85% eller 100%, hvor mange ville så arbejde?

Hvad nu hvis den var 40%, ville folk så arbejde mere og ville det være fair, at folk fik lov at beholde lidt mere af det, de selv producerede?

Tror danskerne virkelig, at kombinationen af verdens højeste skat og et politisk besluttet loft over lønninger er vejen frem mod et konkurrencedygtigt erhvervsliv med verdens dygtigste ansatte?

Tør danskerne forlade sig på, at fremtidens velfærd skal sikres af folk, man helt bevidst giver de dårligste vilkår i verden?

Hopper danskerne virkelig på alle disse løgne, blot fordi nogen foregøgler dem, at det er ”Fair Forandring”?

Er det fair, at forhindre Danmarks velstand og dermed velfærd for fremtidige generationer?

Er det fair, at fortælle sine vælgere populistiske usandheder, så at hvis folk tror på løgnene og stemmer på de populistiske venstreorienterede politikere, så er takken, at de senere bliver de største tabere i et spil, de aldrig har gidet at sætte sig ind i?

Tror danskerne virkelig på, at Helle, Villy og Pia er bedre til at lede de danske virksomheder end dem, der rent faktisk gør det? Kender I nogen, der ville have Villy eller Helle som direktør?

Danmark er allerede ved at tabe spillet, og virksomhederne er på vej ud. Der bliver ikke ansat folk i Danmark, hvis det er muligt at ansætte dem i udlandet.

Husk at sige tak til Helle, Villy og Pia for deres indsats for Danmark, send også en venlig hilsen til regeringspartierne der godt ved, at dette er hamrende forkert, men som ikke tør sige det, fordi de tror, de er taktiske, og fordi de lider af vælgerskræk.

Demokratiet i Danmark og flere andre steder i den vestlige verden er ved at spille fallit. Der er desværre mange historiske eksempler på, at et helt folk har kørt sig selv ud over afgrunden. Trist at man, med de fantastiske muligheder vi har, skal tabe spillet p.g.a. mangel på værdier som rationalitet og ærlighed - og at det er populismen og janteloven, der får held til at rive tæppet væk under Danmarks fremtid.

Kilde: