Med den nuværende debat om terrortrusler, flygtninge, krige i Irak og Afghanistan, etc., vil jeg gerne have lov til at rejse en, efter min mening, interessant tese.
I sidste ende handler hele denne debat om den 3. verden og dets undertrykkende regimer. Rundt om hele kloden findes der mennesker, som lever i undertrykkelse og i modstrid med FNs menneskerettigheder. Disse mennesker flygter jævnligt ud af landet, og bosætter sig i demokratiske lande under betegnelsen; legale flygtninge.
Min tese er blot, at det for den enkelte flygtning, er en stor med menneskelig gestus, at tildele den pågældende legalt flygtningeophold.Men er det ikke, i den sidste ende, en ”bjørnetjeneste” for personens hjemland?Jeg mener – den vestlige verden ønsker, og påtvinger ved krig, at den 3. verden skal omstruktureres til et fungerende demokrati. I mange tilfælde, vil da en flygtning i vores land, ikke betyde en demokrat mindre i flygtningens hjemland?
Med risiko for at blive kaldt fascist, racist, nazist og det der er værre, ønsker jeg at rejse spørgsmålet om, hvor vidt vi gør disse lande en bjørnetjeneste? Hvad hvis folk i middelalderen havde haft samme teknologiske muligheder for at flygte, som den 3. verden har i dag? Hvordan havde Danmark set ud, hvis store dele af befolkningen havde flygtet ud af landet under enevælden? Hvordan havde Italien set ud, hvis folk kunne flygte da landet blev brugt som hele Europas slagmark i 1500-tallet? Hvordan havde Sverige set ud, hvis svenskerne havde flygtet da DK smadrede landet og tog det i sin varetægt? Ja, Sverige havde formentligt været dansk den dag i dag.
Min tese og pointe er, at demokratiet ikke kommer gratis, uden menneskelige omkostninger! Det er ikke noget der en dag opstår. Det er noget der kommer igennem en voksende fællesvilje, som en dag vokser sig så stærk, at den eksploderer i en revolution, og derigennem vinder magten tilfolket.
Vil vi derfor gøre klogere i, at forbyde flygtninge i den vestlige verden, og henvise dem til at ”gøre arbejdet færdigt”? Det er et nemt spørgsmål at stille, men knap så nemt at svare på…