Demokrati Version 2

George Ayittey skriver på CNN, at de vestlige demokratiske traditioner med flertalsstyre ikke altid egner sig andre steder, da denne form ignorere...

Kian Conteh,

14/11/2010

George Ayittey skriver på CNN, at de vestlige demokratiske traditioner med flertalsstyre ikke altid egner sig andre steder, da denne form ignorerer mindretal. I lande hvor etniske grupperinger spiller en stor rolle for folk, kan det være et alvorligt problem. I lande hvor de afhængige bliver flere end de selvforsørgende, vil det blive et problem.

Den største gruppe kommer til magten, favoriserer sig selv og forfordeler alle andre i demokratiets navn og med demokratiske metoder. Listen over lande, hvor det er sket er lang, og konsekvenserne med borgerkrig og etniske udrensninger er ikke sjældne. Rwanda og Somalia er nogle meget tydelige eksempler. Hvor Rwanda ikke behøver uddybning, så er det interessant, at konflikterne mellem grupperne i Somalia blusser op hver gang, der gøres forsøg på at indfære det vestlige flertalsstyre, for hvem der er i flertal, kan let ændres med våben tilsat en smule brutalitet.