Debat om injurieturisme d. 4. maj

Fri Debat inviterer til debat om injurieturisme tirsdag d

Ikke angivet Ikke angivet,

24/03/2010

Fri Debat inviterer til debat om injurieturisme tirsdag d. 4. maj kl. 19. på Admiral Gjeddes Gård, St. Kannikestræde 10 A ,  1169 København K.

I panelet har vi:

Bent Falbert - Chefredaktør på Ekstra Bladet
Tyge Trier - Mediejurist
Nick Archer - Den britiske ambassadør i Danmark
Lars Hvidberg - Journalist, forfatter og debattør

Injurieturisme er et relativt nyt, men ikke desto mindre meget alvorligt problem for ytringsfriheden. Kort fortalt går fænomenet ud på, at man rejser en injuriesag i et land med særligt gunstig injurielovgivning. Så kan man hive ens modstandere og kritikere ind i en lang og særdeles omkostningsfuld retssag.

Vi har allerede set Ekstra Bladet indgå forlig med den islandske bank Kaupthing i 2006 efter en række kritiske artikler, avisen havde publiceret. Og senest har Politiken indgået forlig med et saudisk advokatkontor, der hævdede at repræsentere 95.000 af profeten Muhammeds efterkommere.

Injurieturisme kan potentielt skabe en international retstilstand, hvor de laveste standarder for ytringsfriheden bliver de gældende. Det kan have uoverskuelige konsekvenser for ytrings- og pressefriheden. Fænomenet har på det sidste fået stor opmærksomhed både i medierne og fra politisk hold. Men hvad betyder injurieturisme i praksis? Hvilke erfaringer har vi med det? Og hvordan kan man fra politisk hold sørge for, at fænomenet ikke løber løbsk?

Ønsker du at deltage i arrangementet, skal du tilmelde dig på [email protected].

Det koster 50 kroner, der vil blive indkrævet i døren.