De røde indvandrerunge

LEDER: Metropolitanskolen er et gymnasium på Nørrebro i København, og her stemmer eleverne massivt rødt

Ole Birk Olesen,

10/11/2009

LEDER: Metropolitanskolen er et gymnasium på Nørrebro i København, og her stemmer eleverne massivt rødt. Det er der fo forklaringer på: Den ene er, at gymnasieeleverne i sagens natur er unge, og unge i dag er røde, ligesom de var det i 70'erne. Den anden er, at Metropolitanskolen har en høj andel af elever med indvandrerbaggrund, og indvandrerne i Danmark stemmer også rødt.

Til glæde for folk, der ligger vågne om natten af angst for islamismens fremmarch, kan vi oplyse, at 43 procent af dem stemmer på Villy "Hizb ut-Tahrir skal gå ad Helvede til" Søvndal. Det må da være en slags trøst, med mindre man ligefrem har gjort det til sin karrierevej at male Fanden på væggen. For borgerlig-liberale mennesker er der ingen trøst: Kun fem procent vil stemme på Venstre og de Konservative, og Liberal Alliance er slet ikke repræsenteret.

De unge indvandrere kan naturligvis ikke fordrage Dansk Folkeparti, og det smitter af på regeringspartierne. Men der er mere på spil. Alt for mange af dem kommer fra hjem, hvor enten far eller mor eller begge to har levet på overførselsindkomst store dele af deres liv. De ved, at SF og Enhedslisten vil give dem flere penge uden modydelser, mens Venstre og de Konservative omvendt har strammet rådighedsreglerne for ledige og har sænket ydelserne for enkelte.

Det kreperlige er, at de unge i den grad identificerer sig med deres forældres generation og dennes udkomme fra socialkontoret, at de automatisk overtager forældrenes holdninger til partierne. Drømmer de virkelig ikke om noget andet? Og hvis de drømmer, hvorfor stemmer de så, som om deres liv allerede kører på taberskinner?

Kilde: