De civile militser i USA har medvind

Siden præsidentvalget i 2008 er salget af våben og ammunition eksploderet i USA

Ikke angivet Ikke angivet,

04/01/2010

Siden præsidentvalget i 2008 er salget af våben og ammunition eksploderet i USA. En del af grunden hertil er blandt andet at USA's civile militser melder om stor medlems fremgang dog uden at der kan sættes præcis tal på stigningen. Det kan man derimod på våbensalget der er steget med 29% ligesom den årlige omsætning af ammunition er gået fra 7 milliarder dollar til 9 milliarder dollar, en stigning på 28,5%.

Civile militser er en tradition der strækker sig helt tilbage til dengang USA kæmpede for deres uafhængighed, og der står også i skrevet i forfatningen at en velholdt milits er nødvendig for et frit land og derfor skal folkets ret til at bære våben ikke begrænses:
"A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed" 

Militserne vokser ifølge dem selv på grund af en stigende bekymring blandt folk over den føderale regerings tiltagende magt, ligesom de frygter at demokraterne vil begrænse deres ret til at bære våben, ved høje skatter på ammunition. Desuden er der en stigende bekymring om hvorvidt den føderale regering rent faktisk holder sig til forfatningen.

se del 2:
http://www.youtube.com/watch?v=P6Bv1ZeH6Rs&feature=related
se del 3:
http://www.youtube.com/watch?v=5zxmfeOTAiM&feature=related