(D)DRs tv-avisen i total selvsving over Regeringens "spareplan"

Skulle aldrig have set tv-avisen i går kl

Ikke angivet Ikke angivet,

21/04/2010

Skulle aldrig have set tv-avisen i går kl. 18.30. Den nye fra (D)DR2 Udland importeret og ifølge afstemning på Politikens netavis bedste studievært Tine Gøtzsche gider nemlig ikke høre om 200.000 tabte arbejdspladser i det private erhvervsliv. Hun er ligeglad med at Regeringens "spareplan" der rammer kommunerne med 4 mia. kr. svarende til 8.000 ansatte kun svarer til at de resterende 442.000 kommunalt ansatte skal være 24 timer mindre syge om året og stadig være mere syge end alle andre. De 8.000 svarer til under 0,75% om året over blot 2 år - og kan også klares ved naturlig afgang.

Men mikronfonholder kan hun være for Villy Søvndal som mener det hele er så forfærdeligt. Men hvor skal pengene komme fra Tine G - jo vi kan da få mere un-Fair skat fra S-SF som kan smadre endnu flere private arbejdspladser, som kan gøre hullet i statskassen endnu større.

Og som om det er svært i det hele taget at finde er det 31 mia. kr. ud af de offentlige gumpetunge budgetter, som økonomerne siger der mangler. Offentligt ansatte og folk på sikringsydelser skal ned med 5% i løn - det giver 15 mia. kr. i besparelse. I forvejen skal de offentligt ansatte 1% ned i løn i 2010 fordi de har fået for meget ved sidste overenskomst. De kan glæde sig over at skatten betaler halvdelen af løntabet. 9 mia. kr. kan hentes ved at bringe anlægsbudgetterne ned på niveauet fra 2008. De sidste 7 mia. kr. kan hentes på subsidier og overførsler til udlandet.

De offentlige udgifter er steget 66 mia. kr. siden 2001. Det har været spildte penge, i hvert fald politisk. Tv-avisen, Søvndal og det meste af den danske befolkning har øjensynligt ikke opdaget det. Så nu er der stort drama for ingenting. For Regeringens "spareplan" er slet ikke en spareplan. VK vil jo bare prioritere eksisterende midler anderledes; flytte rundt på 10 mia. kr. Omprioritering af 1% af samtlige offentlige udgifter er vel knapt nok et nyhedsindslag værd!  

http://www.dr.dk/DR1/TVAVISEN/tvaindslag.htm

Kilde: