(D)DR - De lavtlønnede tager juleslæbet - dr.dk/Nyheder/Penge

Jeg sad sent mandag aften og fik de sidste nyheder med fra Tekst TV på DR1

Ikke angivet Ikke angivet,

29/11/2011

Jeg sad sent mandag aften og fik de sidste nyheder med fra Tekst TV på DR1. Jeg falder over overskriften "De lavtlønnede tager juleslæbet", og vil læse mere. Jeg forventer en artikel der f.eks. kunne handle om, hvordan det er samfundet lavtlønnede, der knokler meste og giver den en ekstra skalle i juletiden.

”Juleslæbet”… tænker jeg. Det må da være et eller andet offer man bringer, helt sikkert noget negativ, og ikke noget man rigtig har lyst til. Hårdt arbejde, slid og knoklen.

Men jeg må have glemt at tænke over hvor jeg læser artiklen. Under denne fuldstændig misvisende, ræverøde overskrift gemmer sig en artikel, der handler om hvordan det er de lavtlønnede, og ifølge artiklen overførselsindkomstmodtagere, der står for den største stigning i juleforbruget. En stigning på hele 21 %.

Hos DR betyder ”at tage juleslæbet” altså at bruge flest penge på, som DR skriver, gaver, mad, pynt, tøj og julearrangementer. ”Juleslæbet” er altså beskrivelsen af hvor hård det er at trække tegnebogen spækket med andres penge op af lommen.

Hold nu op hvor har de det hård med alle de penge de skal smide om sig med. Måske skulle jeg her have skrevet vi. Ifølge SF er jeg jo også fattig. Nå nej..jeg får jo ikke en krone fra det offentlige. Jeg tjener mine egne penge til at bruge på julegaver.

Årsagen til at der er så stor en stigning i år, er ifølge artiklen den nye finanslov, der gør at færre er bange for at ryge ud af dagpengesystemet. Hvis denne gruppe har råd til at lade forbruget på julen stige 21 %, så får de efter min mening mindst 21 % for mange penge af systemet.

DR tillader sig altså at bringe en ræverød artikel der handler om, over hvor hård et ”juleslæb” det er, for landes fattigste at bruge MINE penge. I skulle skamme jer DR.