Danskerne tror ikke på uændrede boligskatter med Thorning som statsminister

"Jeg kan kun sprede det glade budskab og sige, at vi ikke vil hæve boligskatterne," lyder svaret fra Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen

Ole Birk Olesen,

30/10/2009

"Jeg kan kun sprede det glade budskab og sige, at vi ikke vil hæve boligskatterne," lyder svaret fra Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen.

Selvom Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, gang på gang har sagt, at hun ikke vil hæve boligskatterne, hvis hun bliver statsminister, så tror vælgerne ikke på hende.

Adspurgt om de tror, "at en S-ledet regering vil øge den samlede boligbeskatning?", svarer 58 procent ja, viser en ny meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk. Selv blandt de socialdemokratiske vælgere er det hver tredje, der tror, at Helle Thorning-Schmidt vil bryde sit løfte til boligejerne.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, er meget fåmælt omkring vælgernes mistillid til Socialdemokraternes skatteløfter.

"Det har jeg svært ved at tolke på. Det kan have noget at gøre med den måde, som I har spurgt på. Jeg kan kun sprede det glade budskab og sige, at vi ikke vil hæve boligskatterne," siger han til Altinget.dk.

Venstres politiske ordfører Peter Christensen hæfter sig ved Socialdemokraternes støttepartier.

"De tal overrasker mig ikke på nogen måde. Man kan kun afgive et løfte, når det repræsenterer 90 mandater. Det gør det med VKO, men ikke med S-SF. Vi ved, at Enhedslisten og De Radikale, der begge har en helt anden holdning til dette spørgsmål, også vil få indflydelse, og det kan vælgerne godt se," siger Peter Christensen til Altinget.dk.

Kilde: