Danskerne: Kommunalreformen har skabt større afstand til politikerne

Næsten hver anden dansker føler, at afstand til deres kommunalpolitikere er vokset som følge af kommunalreformen, viser en ny meningsmåling

Slettet Bruger,

18/10/2009

Næsten hver anden dansker føler, at afstand til deres kommunalpolitikere er vokset som følge af kommunalreformen, viser en ny meningsmåling.

Hver tiende dansker føler sig i dag tættere på ders kommunalpolitikere end før kommunalreformen, mens næsten halvdelen føler, at afstanden er vokset. DEt viser en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV2, skriver politiken.dk.

"Da de 271 kommuner blev lagt sammen til 98, blev antallet af kommunalpolitikere skåret ned fra omkring 4.700 til 2.500. Det betyder, at der er færre mennesker, der møder kommunalpolitikere i dagligdagen, fordi færre deler arbejde, landsby eller fritidsklub med en," siger kommunalforsker og lektor ved Danmarks Journaslithøjskole Roger Buch til politiken.dk.

Roger Buch mener til gengæld ikke, at danskernes oplevelse af, at der er blevet længere til politikerne vil få konsekvenser i form af lavere stemmedeltagelse ved november måneds kommunalvalg.

"Tværtimod. Når borgerne er sure, stemmer de i højere grad," siger Roger Buch til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: