Danskerne er på taberkurs

Politikerne venter på, at danskerne selv udpeger de grupper som skal betale hullet i statskassen, Det tiltrods for at ingen reformer kan dække hull...

Slettet bruger,

13/02/2010

Politikerne venter på, at danskerne selv udpeger de grupper som skal betale hullet i statskassen,

Det tiltrods for at ingen reformer kan dække hullet i statskassen på kort sigt. Hvis det alligevel atter gennemtvinges at forringe lønmodtagernes vilkår yderligere, de er allerede belastet af verdens højeste lønskatter og forbrugsafgifter, vil danskerne for alvor være på taberkurs. Danske virksomheder nyder allerede et erhvervsklima i verdens top10 incl.en verdenslavs selskabsskat og der er da også rekordoverskud på betalingsbalancen med udlandet, kronen er stærk og rentespændet til EURO er rekordlavt.

Der er tillige en stor fare for, at hvis danskernes dagpenge og pensionsforhold forringes af staten, at de i deres lønforhandlinger vil kræve dette kompenseret af virksomhederne. Da vil virksomhedernes konkurrenceeven alvorligt forværres. 

Det er derimod de skævvridende verdensrekord høje danske lønskatter og forbrugsafgifter, som skal nomaliseres til OECD niveau, hvis danskerne skal væk fra taberkursen.

Primært skal topskattegrænsen hæves til 1 mio .kr. og moms og bilafgifter skal ned. På sigt når danske lønskatter og forbrugsafgifter er normaliseret på OECD niveau, vil en varig, organisk, produktiv ny vækst blomstre op fra danskernes således frigivne virketrang og da vil staten underskud forsvinde som dug for solen.

Dette er sagligt underbygget af videnskaben.

Kilde: