Danskerne er ikke alene: Overalt i EU ulmer oprøreret over de åbne grænser

Et stort flertal af danskerne er mildt sagt utilfredse med de pivåbne grænser, der tillader revl og krat at komme uhindret ind og ud af landet

_slettet_bruger_15275 Ikke angivet,

26/06/2015

Et stort flertal af danskerne er mildt sagt utilfredse med de pivåbne grænser, der tillader revl og krat at komme uhindret ind og ud af landet.

Og på det område står danskerne ikke alene. Utilfredsheden med de åbne grænser i EU og Schengen ulmer overalt i Europa.

Det flertal af danskerne, som ønsker fast bemanding genindført ved de danske grænser, har også opbakning i Europol, det europæiske politisamarbejde.

I sin statusrapport for 2009, som blev offentliggjort den 28. april det år, konstaterer Europol, at netop “Schengen-arbejdet er til fordel for de grænsoverskridende kriminelle netværk, der vil udnytte en indlemmelse af Rumænien og Bulgarien.”

Selvom især rumænske kriminelle hærger EU takket være de åbne grænser, er hverken Rumænien eller Bulgarien endnu blevet medlem af Schengen på trods af, at den danske regering anført af daværende justitsminister Morten Bødsdkov (S) i marts 2013 i EU kraftigt insisterede på deres medlemsskab. Men han blev bremset af truslen om et tysk veto.