Danskerne anmelder vanvidsbilister

"En række grimme ulykker har rykket vores tolerance," lyder forklaringen fra Rådet for Større Færdselssikkerhed

Slettet Bruger,

25/09/2009

"En række grimme ulykker har rykket vores tolerance," lyder forklaringen fra Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Danskerne anmelder bilisters hasarderede kørsel som aldrig før, skriver Jyllands-Posten. I Østjylland er antallet af anmeldelser f.eks. steget til over 200 om dagen, ligesom man oplever en stigning i bl.a. København og Nordjylland.

"Folks tolerance over for vanvidsbilister har flyttet sig. Vi vil ikke finde os i, at folk kører hasarderet eller kører spritkørsel," siger vagtchef Jan Stagsted hos Nordjyllands Politi til Jyllands-Posten.

"Vi får uhyggeligt mange anmeldelser om trafikanter, der kører hasarderet, eller hvor anmelderen tror, at han ser en spritbilist," siger vicepolitikommissær Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi.

En af forklaringerne er, at alle efterhånden har en mobiltelefon på sig, men dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Større Færdselssikkerhed mener også, at vores tolerance over for trafikbøller er ændret.

"En række grimme ulykker har rykket vores tolerance. Vi vil ikke acceptere, at vanvidsbilister slår sagesløse mennesker ihjel," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: