Danske filmfolk flygter fra danske tilstande

Høje omkostninger, lav produktivtet, og et rigidt system, også kendt som danske tilstande, får nu også danske filmfolk til at flygte fra Danmark

Ikke angivet Ikke angivet,

03/09/2011

Høje omkostninger, lav produktivtet, og et rigidt system, også kendt som danske tilstande, får nu også danske filmfolk til at flygte fra Danmark.

Den tidligere kommunist Peter Aalbæk Jensen fra Zentropa udtaler:

”Sådan noget med at have kort fredag, det er jo skønt, når man skal hjem og holde weekend, men det er jo rædselsfuldt for filminstruktøren, der på den måde kun har fredag formiddag til at arbejde med sine skuespillere, og så bliver der fløjtet weekend. Det er instruktørerne, der især betaler prisen for, at arbejdstiden er kort. Filmarbejderne er ikke mere forkælede end alle mulige andre i landet. Men ligesom alle andre i Danmark må de også spørge sig selv, om de for at være konkurrencedygtige skal arbejde lidt mere for de samme penge.” 

Filmarbejdernes forening, FAF mener det er "skrupforkert", og at filmfolkene blot flygter fra Danmark, fordi der er billigere arbejdskraft i udlandet end i Danmark. Hvilket jo reelt er det samme, som filmfolkene siger.

Nuvel, en eller anden dag, når den sidste arbejdsplads har forladt Danmark, så går det vel op for danskerne, at der er noget grundlæggende galt med de danske tilstande... indtil da kan de sidde, og give resten af verden skylden istedetfor at kigge på dem selv - det er jo også så dejligt nemt, og spolere ikke ens weekend.