Dansk pressestandard 2010 - eller hykleri på højt økonomisk plan

"Ethvert rige i splid med sig selv lægges øde, og en by eller et hus i splid med sig selv kan ikke bestå

Slettet bruger,

10/03/2010"Ethvert rige i splid med sig selv lægges øde, og en by eller et hus i splid med sig selv kan ikke bestå."

Dette udsagn tillægges Jesus, der gjorde sig klog på mennesker. Måske var han klog på mennesker, men at han var naiv, når det gælder business, demonstreres i disse dage af et meget stort HUS: JP/Politikens A/S, der an givelig ligger i splid med sig selv og med hinanden. I hvert fald er disse dansk presses flagskibe dybt uenige om, hvordan pressen skal forholde sig til muslimernes lettere uvilje imod JP's tegninger af Profeten (med stort P for god ordens skyld).

Denne u-kollegiale splid må da vist undre ovennævnte bladhus' højt oplyste læsere, al den stund udgiveren af de to dagblade er den samme: JP/Politikens Hus A/S.
     Umiddelbart burde denne konstatering ganske vist udløse glæde (på presse-/ytringsfrihedens vegne: Sikke dog en FANTASTISK konkurrence, sikken pressefrihed! Samme ejer, og alligevel bekæmper de to hinanden med en lidenskab, som var de svenskere og danskere på Gøngehøvdingens tid!

Jeg kan bare ikke glemme ejerskabet. En ondskabsfuld djævel hvisker mig i øret (djævle er vist altid ondskabsfulde): De er sgu' smarte, ejerne! De satser både på gyngerne og på karrussellerne. Det er da vist det, mankalder en helgardering! For trods spliden går det vist det agtværdige bladhus ganske godt - økonomisk (og sikkert også blad-etisk). Lad os glemme alt om hykleri! Det overlader vi til Vatikanet, der er blevet beskyldt for at investere i rustningsindustrien. JP/Politikens etc. investerer kun i meninger. Det er der nemlig også penge i.

Bare til sidst et etisk spørgsmål:
     Hvad vil der ske, hvis JP (i modsætning til Seidenfadens pacifistiske Politiken, der har indgået forlig med Profetens efterkommere) bliver idømt en bøde af et eller andet  tribunal? Skal JP-delen af det splidagtige hus alene udrede bøden, eller vil Seidenfadens Politiken være solidarisk?
     Med en tidligere dansk udenrigsministers dybsindige standardkommentar til alvorlige spørgsmål:
     "Tjah, bumbum ..."    

Kilde: