Dansk-irakisk politiker betaler sin førtidspension tilbage

Næstved Kommune vil ikke politianmelde irakisk politik med bopæl i Danmark, fordi hun nu har betalt sin førtidspension tilbage til kommunekassen

Slettet Bruger,

20/10/2009

Næstved Kommune vil ikke politianmelde irakisk politik med bopæl i Danmark, fordi hun nu har betalt sin førtidspension tilbage til kommunekassen.

Modtageren af Venstres Frihedspris i 2005, den dansk-irakiske toppolitiker Samia Aziz Mohammad, har betalt mellem 500.000 og én million kroner tilbage til Næstveds kommunekasse, skriver Ekstra Bladet.

Det er et beløb, hun har modtaget som dansk førtidspensionist, mens hun ifølge bladet årligt har tjent 1,4 millioner skattefrie kroner som medlem af det irakiske parlament i Bagdad siden begyndelsen af 2005.

Ekstra Bladet afslørede i august, at hun siden 2005 havde tjent 5,5 millioner kr. skattefrit, mens hun i samme periode fik 700-800.000 kroner i førtidspension og andre sociale ydelser i Næstved. Dermed risikerede hun en straffesag for socialbedrageri og skattefusk.

Men Næstved Kommune har valgt ikke at politianmelde hende, blandt andet fordi hun har betalt pengene tilbage.

Det kommer bag på formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti. Han vil tage sagen op med beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Skat gransker stadig sagen med henblik på en sag om skatteunddragelse.

[email protected]

Kilde: