Dansk Industri vil have øremærket barsel til mænd

Lars Sandahl Sørensen er ny administrerende direktør for Dansk Industri, Danmarks største erhvervsorganisation, der har mere end 11

Claes Kirkeby Theilgaard,

09/12/2019

Lars Sandahl Sørensen er ny administrerende direktør for Dansk Industri, Danmarks største erhvervsorganisation, der har mere end 11.000 medlemsvirksomheder. Når han taler, gør han det på vegne af landets erhervsliv og virksomheder. Og Lars Sandahl Sørensen? Han vil have øremærket barsel til mænd, også gerne mere end de otte ugers orlov, som Danmark er forpligtet til at indføre ifølge EU.

Det skriver Berlingske.

Øremærket barsel står efter en EU-beslutning til at blive indført i Danmark i 2022.

Nu bakker Dansk Industri for første gang op om øremærket barsel til mænd.

Øremærket barsel i ligestillingens navn

Med opbakningen til øremærket barsel til mænd lægger Lars Sandahl Sørensen op til, at det er staten og arbejdsmarkedets parter, der bestemmer længden af mænds barsel - i hvert fald, hvis de ønsker den fulde understøttelse i barselsperioden.

Dansk Industri-direktøren mener, at øremærket barsel vil føre til, at flere kvinder kan udnytte deres fulde potentiale i erhvervslivet.

Den nuværende situation er nemlig den, at kvinder tager 90% af barselsorloven, og det skader ligestillingen, mener Lars Sandahl Sørensen.

"Vi går simpelthen glip af alt for mange talenter, som udviklingen er i dag. Det er der ikke nogen nemme løsninger på, men øremærket barsel er et greb, jeg ser positivt på, fordi jeg kan se, at det virker. Man kan se, at i lande som Sverige og Norge, hvor de har haft det længe, har det haft en god effekt", siger han til Berlingske.

Samtidig understreger Lars Sandahl Sørensen, at initiativet med øremærket barsel ikke kan stå alene, men skal være et af flere tiltag i en kamp for ligestilling i dansk erhervsliv.

Kilde: