Dansk Folkepartis dagdrømme

LEDER: Diskussionen i VKO-flertallet om ministerposter til Dansk Folkeparti efter et kommende folketingsvalg er højst besynderlig

Ole Birk Olesen,

27/06/2010

LEDER: Diskussionen i VKO-flertallet om ministerposter til Dansk Folkeparti efter et kommende folketingsvalg er højst besynderlig. Som meningsmålingerne står for øjeblikket, tyder intet nemlig på, at det bliver Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti, der kommer til at fordele rovet til den tid. Derfor ville det være anderledes konstruktivt, hvis man hos de tre partier i stedet koncentrerede sig om at argumentere for en politik, som kan overbevise danskerne om, at landet regeres bedst af borgerlige partier fremfor af venstrefløjen.

Når det er sagt, så "under" vi gerne Pia Kjærsgaard en ministerpost. Nu har Dansk Folkeparti siden 2001 taget sig godt betalt i form af politisk indflydelse ved især finanslovsforhandlingerne til gengæld for ikke at få ministerløn til partiets ledere. Ønsker man mindre politisk indflydelse til Dansk Folkeparti - og det gør vi - så er ministerposter et godt bytte. Måske kan man endda håbe, at det vil reducere DF'ernes magt til samme ringe størrelse som den, de Konservative har nu.

Mens VKO i dette fremtidsscenarium således får penge og fine titler, vil Liberal Alliance til gengæld sidde på de afgørende mandater for dannelsen af en regering med Lars Løkke Rasmussen som statsminister - hvis de røde altså ikke tager det hele. Pludselig vil prisen for en finanslov ikke længere være en ny ældrecheck eller flere penge til pensionisterne, men bl.a. skattelettelser, reformer af overførselsindkomst-systemet og mindre formynderi. At lade Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup få hver sin Mercedes med chauffør er sandelig en billig pris at betale for det!

Men som sagt: I stedet for at Dansk Folkeparti starter en diskussion om de fine titler, partiets bosser så inderligt gerne vil tildele sig selv, så kunne man med fordel have forklaret danskerne, hvilken politik man vil føre for at sikre dansk økonomis langsigtede holdbarhed, som er EMNET, der optager danskerne i disse tider. Samtidig kunne Pia Kjærsgaard og Co. have gjort en fædrelandsnyttig indsats ved at fortælle, hvorfor venstrefløjens bud på en "løsning" vil gøre problemet endnu større.

Men man vil altså hellere køre på frihjul og dagdrømme om guld og grønne skove.

Kilde: