Dansk design vinder alles hjerter: Her er hvorfor

180Graders Redaktion,

21/03/2023

Har du - ligesom os - også undret dig over, hvorfor dansk design vinder så mange hjerter? Selvom der selvsigende ikke er et endegyldigt svar på dette store spørgsmål, forsøger vi alligevel at give dig et par svar på det i denne artikel.


Er du interesseret i interiør, indretning, klassisk design, fashion og lignende, vil det helt sikkert interessere dig at læse med i denne artikel. Sæt dig godt tilrette og følg med!

Nostalgi

Mange af os kan godt lide at svælge ved nostalgi i ny og næ. Gode minder fra bedsteforældrenes sommerhus, fødselsdagene fejret tilbage i 80’erne eller noget lignende gør os glade og lykkelige. Dansk design har været omkring så længe, at disse møbler også er blevet en del af vores nostalgi. Når vi tænker tilbage på bedstemor og bedstefars sommerhus, er disse danske klassiske møbler også ofte en del af det.


Om vi tænker over ovenstående bevidst eller ej, når vi køber nye møbler og interiør, betyder ikke så meget! Mange af os vælger unægteligt møbler og genstande, som er forbundet til vores gode minder og associationer - og det er helt naturligt.

Flot design

Dansk design er appellerende for mange forskellige typer mennesker - og derfor passer dansk design også ind i utrolig mange hjem. Herunder er y stole et godt eksempel. Denne stol kan nemlig fås i mange farver - men selve designet er simpelt og let.


Mange kan derfor forestille sig at implementere denne slags stole i deres husholdning. Samtidig er det en god investering, da møbler som disse har været populære siden 1950’erne. Møblerne vil derfor også sandsynligvis være populære og tiltalende 20, 30 og sågar 40 år ude i fremtiden!


Hvis man så selv bliver trætte af dem, kan de nemt sælges. Der vil helt sikkert være en køber derude et sted! Dog handler det om at passe godt på møblerne og behandle dem med de rette midler. Ellers er det ikke sikkert, at møblerne kan sælges videre om 20 år!

Udlandet og de danske værdier

I udlandet er de danske klassiske designmøbler også meget populære. Ikke nok med at disse møbler også er appellerende for mange udenlandske kulturer, så associerer mange også disse møbler med de danske værdier såsom en god velfærdsstat, et godt demokrati og meget, meget andet.


Derfor kan købet af eksempelvis en y stol nemt blive et politisk eller personligt statement, hvis man eksempelvis bor i et land, hvor de danske værdier ligger meget langt væk fra realiteten.