Dansk afgiftscirkus: Træt af den nye forsyningssikkerhedsafgift? Hvad så med petrokoks fra Tyskland?

Ny afgift ser dagens lys: forsyningssikkerhedsafgiften

Claus Andersen,

28/11/2012

Ny afgift ser dagens lys: forsyningssikkerhedsafgiften. Det lyder flot og svært at argumentere i mod. Skarpt JP-indlæg, der også giver en lille fidus: Petrokoks (petroleumskoks) i Tyskerland:

Det dækker over en afgift på handlet brænde på 165 kr. pr. rummeter plus moms, og ved at give afgiften et meget langt sammensat navn med et positivt strøg af sikkerhed glider den nok ned uden brok.

(...)

Dette træ bruger jeg til opvarmning, 27 rummeter hvert år. Det koster 200 kr. inkl. moms pr. rummeter, altså 5.400 kr. Jeg bruger ni hele dage på at afkorte og hente træet i skoven. Og ni hele dage på at kløve og stable træet i brændeskuret.

Tror nogen i vores barnlige københavnerregering virkelig, at jeg vil bøvle med det, i 18 hele dage til den dobbelte pris. 11.300 kr.?

Jeg skal alligevel til Tyskland fire til fem gange om året efter kolonialvarer, så det vil være meget lettere og ikke dyrere at medbringe traileren og tage et ton petrokoks med i samme ombæring.

Det hele vil kunne klares på én dag.

Her er mere hjælp: Billig energikoks/petrokoks fra Tyskland.

Og: Energikoks.

Mere info: Energiaftalen med forsyningssikkerhedsafgiften blev indgået i foråret 2012 af samtlige partiet pånær Liberal Alliance. Forsyningssikkerhedsafgiften er i praksis en rumvarmeafgift og blev opfundet under VK-regeringen.