Danmark mister førstepladsen i skattetryk ... til Zimbabwe

Igennem det sidste årti har den danske stat opnået en kedelig verdensrekord

_slettet_bruger_668 Ikke angivet,

09/09/2011

Igennem det sidste årti har den danske stat opnået en kedelig verdensrekord. Danmark er blevet det land som er plaget af det største skattetryk i verden.

Det er en kedelig rekord, fordi skattetrykket ødelægger danskernes lyst til at være aktive og arbejde i Danmark på samme måde som høje tobaksafgifter mindsker danskernes lyst til at købe cigarette i Danmark. Og det fantastiske er, at rød blok går til valg på at skatten skal op. Selv siger de at det ikke er for den almindelige dansker - kun for dem, der kører bil, ryger tobak, spiser slik eller kød, drikker øl eller har et godt arbejde. Selv ville jeg gerne møde denne "helt almindelige dansker", der hverken kører bil, spiser eller drikker - men jeg håber at kunne finde ham eller hende en dag. Lang historie kort: i et land, der igennem lang tid har haft det højeste skattetryk går socialdemokraterne til valg på at at skatten og afgifterne skal op.

Ved en paneldebat i Gladsaxe i denne uge spurgte jeg et udsnit af røde folketingskandidater om de kunne nævne et, bare et land, der har et højere skattetryk end Danmark, og hvorfor de ønskede at Danmark skulle blive mere som det land.

Naturligvis kunne de forskellige kandidater fra rød blok ikke nævne et eneste land. Men det svar er forkert.

For der findes faktisk et land (ifølge Wikipedia og Heritage Foundation) for hvilket det er lykkedes at få et højere skattetryk end Danmark.

Det land er Robert Mugabe's Zimbabwe, et land, der netop har gennemført det mix af højere skatter, flere forbud, nationaliseringer og offentlige investeringer, som rød blok går til valg på.

Så mit spørgsmål til rød blok er dette: hvorfor skal vi i Danmark være mere som Zimbabwe?

Kilde: