Danmark kobles yderligere af euro-samarbejdet - Økonomi

Det blå flag med de gule stjerner kommer alt tættere og tættere på (

Torben Nielsen,

05/02/2011

Det blå flag med de gule stjerner kommer alt tættere og tættere på (...med hastige skridt...) - nu lægges yderligere et "par" grundsten til Europas Forenede Nationer.

Danmark står igen på sidelinien og ser til mens endnu en afstemning - bannerført af Tyskland, med Frankrig ved siden, pænt siddende som en skødehund - bliver gennemført og vedtaget (uden tvivl). Endnu engang udviddes det udsøgte politiske samarbejde i Euro-zonen og vi andre B-medlemmer må bare følge trop, neje pænt (vi ér jo opdraget af de pæne damer) og takke for smuldrerne.

Nu må vi indordne os under en fælles finans-, økonomi- og arbejdsmarkedspolitik - sandsynligvis styret af Tyskland og Frankrig. For en lille pjatøkonomi, som den danske er der ikke meget at komme efter - vi kommer til at danse efter piben endnu engang.

Det smerter mig at erkende men jeg føler mig efterhånden overbevist om at jeg kommer til at opleve ét af mine rædselsscenarier: Dannelsen af Europas Forenede Nationer med en pladder præsident i Bruxelles - og han taler sat'me (undskyld pæne damer) nok fransk...