Damefrokosten | Liberalismen er… mangfoldighed - Damefrokosten

Damefrokosten sætter fokus på, HVAD liberalisme egentligt er

_slettet_bruger_9019 Ikke angivet,

19/11/2012

Damefrokosten sætter fokus på, HVAD liberalisme egentligt er. Vi har bedt en række mennesker afslutte sætningen 'Liberalisme er...'. Den første, der svarer, er antropolog, forfatter og debattør Dennis Nørmark:

"

Liberalisme er mangfoldighed. Og allerede her er den konservative læser nok stået af.

Mangfoldighed er nemlig et plusord på den venstre side af den politiske demarkationslinje – og så kan det jo ikke også være det på den højre! Mangfoldighed er kulturtab, udvanding, et vestlig knæfald, det er et Politiken-ord, noget der rimer på bongotrommer og kommunalt støttede kulturfestivaler, hvor der kun deltager arbejdsløse afspændingspædagoger.

Men netop derfor er mangfoldighed også sådan et fantastisk ord at hæfte på liberalismen, fordi konservatisme og liberalisme også er to meget forskellige borgerlige forestillingsverdener.

Konservative elsker nationens enshed og enhed, her støttes blivende værdifællesskaber og der harceleres over alt fra drengebørn i kjoler og til muligheden for at sætte det stykke stof i flagstangen som man nu engang har lyst til.  I skolerne skal deres undervises efter en kanon, den religiøse mangfoldighed skal forfordeles af en privilegeret monopolkirke og burkaforbud  er som bekendt også en blomst, der er groet i en konservativ og ikke i en liberal meningshave.
Konservative siger det sjældent lige ud, men deres meninger og handlinger vidner om et ønske om ensretning.

Liberales holdning til mangfoldighed er en ganske anden, men den adskiller sig stadig fra venstrefløjens. For venstrefløjens ry for at understøtte mangfoldighed (og jeg skal senere argumentere for, at den ære tilfalder venstrefløjen uden grund) minder om de konservatives kærlighed til ensretning for så vidt som den også skal gennemtvinges igennem statsmagten."

Læs hele indlægget på Damefrokosten.