Computerworld - Anklage: Microsoft holder øje med hvor du er

Der er tidligere linket til denne på 180Grader Og der er næppe tvivl om at MS ikke gør noget som Apple og Google ikke gør værre

Ikke angivet Ikke angivet,

06/09/2011

Der er tidligere linket til denne på 180Grader

Og der er næppe tvivl om at MS ikke gør noget som Apple og Google ikke gør værre.

Kampen for og imod stavnsbinding af mennesker i cyberspace er kun i sine tidlige faser.

Men se her, hvordan MS reagerer

Microsoft har tidligere afvist
Anklagen siger desuden, at Microsoft vildledte den amerikanske kongres tidligere i år, da virksomheden sagde, at den ikke indsamler data fra brugerne uden deres tilladelse, fortæller Reuters.

Hvortil MS svarer

Men selskabet tilføjer, at "indsamlingen altid sker med brugernes eksplicitte samtykke, og målet for indsamlingen er aldrig at fastslå, hvor en specifik enhed befinder sig eller er på vej hen."

Hvorefter MS modsiger sig selv 100%

Microsoft indsamler lokationsdata for at kunne levere "nyttige og relevante oplevelser til brugerne, for eksempel om lokale biografer, direktioner til cafeer i nærheden eller for at mødes med venner i nærheden," står der i brevet.

Hvordan vil du "mødes med venner i nærheden" uden systematisk at identificere devicen og dermed personen og personens "venner", dvs. alle?

Det som sagen virkeligheden vedrører er hvorfor MS ikke har lavet en sikker og lovlig løsning, men aggresivt opsamler persondata og forsøger at skabe social lock-in for at tage kommerciel ejerskab af menneskers digitale eksistens. Samme kritik hører selvfølglig også hjemme i forhold til både Apple Iphone, Google Android og i stigende grad også Facebook som indgår sladre-alliancer med smartphone-udviklere.

Men nu er sagen rejst overfor MS i US, så vi får en test af amerikanske lovregler.