Colette Brix: Jeg følte mig som en dødsdømt

I et videointerview med 180Grader

Per Andreasen,

29/11/2011

I et videointerview med 180Grader.dk fortæller tidligere folketingsmedlem Colette Brix mere om baggrunden for hendes brud med Dansk Folkeparti. Den forhenværende erhvervsordfører lægger ikke fingre imellem, når hun skal beskrive partiets politik og det gennemsnitlige folketingsmedlem.


Af Per Andreasen, 180Grader.dk


Nu giver vi dem noget mere, fordi de har ondt i hoften. Det er ti gange nemmere end at sørge for, at pengene er der først. Hvis nu man koncentrerede sig om de små virksomheder og deres problemer, så kunne det være, man kunne få flere i arbejde og noget mere vækst. Det er jo de små, der skal skabe væksten,” siger Colette Brix.


Det kan være denne skepsis overfor partiets linje, der endte med at koste Colette Brix posten som erhvervsordfører. Under valgkampen følte hun, at partitoppen gjorde, hvad den kunne, for at hun ikke skulle blive genvalgt.


Jeg synes, jeg var utroligt isoleret under valgkampen. Jeg følte mig næsten som en dødsdømt. Selv en dødsdømt får fem minutters frisk luft og et måltid varmt mad. Colette Brix fik intet. Det gjorde mig faktisk ked af det,” siger hun.


 

Colette Brix interview


Som formand for brancheorganisationen Dansk Erhvervssammenslutning (DESA) har Colette Brix arbejdet for de små og mellemstore virksomheders interesser siden 1997. Hun kunne se konsekvenserne af hendes tilknytning til Dansk Folkeparti i medlemstallene, når partiet lagde stemmer til eller ligefrem selv foreslog nye byrder for erhvervslivet.


Dansk Folkeparti er jo ikke et erhvervsparti. Det ved alle godt. Den kamp har jeg kæmpet alene. Hver gang man ændrede de beløb, de små virksomheder skulle betale, mistede jeg medlemmer i DESA, fordi jeg jo også sad der, hvor det blev vedtaget,” siger Colette Brix.


Vil fortsætte kampen


Selvom hun ikke længere har kontor på Christiansborg, vil Colette Brix fortsætte med at påvirke det politiske arbejde udefra. Det kan dog blive op ad bakke. Antallet af selvstændigt erhvervsdrivende folketingsmedlemmer blev halveret ved folketingsvalget, og Colette Brix har ikke store tanker om de folketingsmedlemmer, der ikke selv har erfaring med at drive virksomhed.


De forstår ikke et klap af, hvad der sker i forretningslivet. De kommer med nogle ting fra salen, som slet ikke hører til i virkelighedens verden. Alt er noget, man sidder og læser sig til, og så tror man, man ændrer hele verden ved at lave et lovforslag. Du skal have prøvet at drive virksomhed. Du skal være engageret, og du skal ville ændre forholdene. Det skal ikke bare være noget, du siger, når du har dem inde på dit kontor. Der bliver ikke lavet en pind. Jeg har jo set det til bevidstløshed,” siger Colette Brix.


Og hun er ikke et øjeblik i tvivl om, hvor det er vigtigst at sætte ind for at forbedre vilkårene for det danske erhvervsliv.


Det er alt det bøvl, der bliver trukket ned over dem, alt det sociale bras, de skal betale til. Vi er nødt til at lægge noget af det ud nu. Lad danskerne selv tage et ansvar for noget af alt det, de gerne vil have som sikkerhed,” siger Colette Brix.

Denne artikel er kommet i stand takket være penge fra 180Graders superbrugere, der har tegnet et abonnement til 39 kr. om måneden. Du kan blive superbruger ved at klikke her.

Kilde: