Canada: "Money for Nothing" må ikke længere spilles i radioen

Det uafhængige canadiske radioråd, The Canadian Broadcast Standards Council har nedlagt forbud mod at deres medlemmer spiller Dire Straits nummeret...

Simon Espersen,

17/01/2011

Det uafhængige canadiske radioråd, The Canadian Broadcast Standards Council har nedlagt forbud mod at deres medlemmer spiller Dire Straits nummeret "Money for Nothing". Det skriver The Guardian. Rådet har 730 private radio- og tv-stationer som medlemmer.

Dire Straits udgav "Money for Nothing" i 1985. Sangen handler om en arbejdsmands primitive misundelse på de som bliver rige og succesfulde af at spille musik.Teksten til nummeret synges som om det er arbejdsmanden, der siger sin uforbeholdne mening om musikere - heraf titlen "penge for ingenting".

I sangen bruger den misundelige arbejdsmand blandt andet slang-udtrykket "faggot" om en musiker han kan se i fjernsynet. "Faggot" er et nedsættende ord for homoseksuel; og det er dette udtryk, som nu 25 år efter at "Money for Nothing" udkom betyder, at nummeret ikke længere må spilles blandt radiorådets medlemmer.


Kilde:
http://www.guardian.co.uk/music/2011/jan/17/dire-straits-money-nothing-banned

Læs beslutningen her:

http://www.cbsc.ca/english/decisions/2011/110112.php

Kilde: