Cameron tordner mod EU

Der var verbale smæk til EU, da den britiske, konservative leder i går talte til 2

Slettet Bruger,

09/10/2009

Der var verbale smæk til EU, da den britiske, konservative leder i går talte til 2.500 partifæller på De Konservatives årskonference i Manchester.

21 år efter Margaret Thatchers berømte Brügge-tale beviste den nuværende leder for de britiske konservative David Cameron, at han er klar til at "Jernladyen"s store fodspor, når han, hvad alt tyder på, bliver Englands næste premierminister. Camerons tale på sit partis årskonference blev nemlig benyttet til at levere en bredside mod EU og europæisk centralisering. Det skriver berlingske.dk.

"Hvis der er en politisk institution, som behøver decentralisering, gennemsigtighed og at gøre regnskab, så er det EU," sagde Cameron ifølge berlingske.dk.

EU bør begrænse sit samarbejde til grænseoverskridende problemer, man kan gøre noget ved, som fattigdom, klimaforandringer og kampen for frihandel, sagde Cameron. På andre områder skal der rulles beslutningskraft tilbage fra Bruxelles til de nationale regeringer, lød det fra den konservative leder, der angreb Labour-regeringen for dens forhold til EU.

"Folk som ser sig selv som progressive er blevet forelskede med en institution, som ingen vælger, ingen kan fjerne, og som ikke har underskrevet sine regnskaber i et årti," lød hans vurdering af den nuværende regering ifølge berlingske.dk.

David Cameron har tidligere lovet at udskrive en britisk folkeafstemning om Lissabon-traktaten, hvis ikke alle medlemslande har ratificeret traktaten, når han kommer til magten. Alle meningsmålinger tyder på et jordskredsvalg for De Konservative ved det valg, der kommer senest til maj.

Polen og Tjekkiet mangler stadig at underskrive Lissabon-traktaten. Den polske ratificering ventes dog senere i denne uge, mens Tjekkiets præsident Vaclav Klaus fortsat vægrer sig ved at sætte pennen til traktaten.

[email protected]

Kilde: