Café-konge fængslet for menneskesmugling

En københavnsk café-konge og hans far sigtes for at have smuglet illegale indvandrere til Danmark, der arbejdede i deres restauranter En københavn...

_slettet_bruger_7812 Ikke angivet,

23/11/2011

En københavnsk café-konge og hans far sigtes for at have smuglet illegale indvandrere til Danmark, der arbejdede i deres restauranter

En københavnsk restauratør, der ejer eller driver en række kendte restauranter og caféer, er blevet hemmeligt fængslet i en sag om organiseret menneskesmugling.

Det skete i oktober, men i dag blev den café-kongens 56-årige far også sigtet for det sidste år at have smuglet mindst 20 illegale indvandrere til Danmark, som han gav husly, mens de arbejdede ulovligt i familiens restauranter.

Den 20. oktober blev den 56-åriges søn på 30 år varetægtsfængslet i i dyb hemmelighed i sagen, der efterforskes af Københavns politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Faderen blev i dag varetægtsfængslet for 15 dage. Far og søn stammer fra Mellemøsten.

Politiet mener, at de illegale café-arbejdere har boet mange i en ejendom, hvor de har betalt en høj husleje.

Nægter illegal arbejdskraft
Den 56-årige nægter sig skyldig, oplyste hans forsvarer Michael Skjødt inden dørene blev lukket i dommervagten af hensyn til politiets efterforskning.

Politiet mener, at flere andre har medvirket til den organiserede indsmugling af illegal arbejdskraft.

Restauratøren og hans søn sigtes begge for menneskesmugling for egen vindings skyld og under særligt skærpende omstændigheder.

Ifølge sigtelsen organiserede far og søn rejserne til Danmark, og sørgede for at indlogere de illegale indvandrere. Sigtelsen siger videre: 'samt forsætligt bistod til at de kunne arbejde i deres caféer uden fornøden tilladelse.'

Kostbare biler
Den 30-årige café-konge er kendt for sin forkærlighed for kostbare biler og kører blandt andet i en gylden Porsche.

Café-dynastiet ejer bl.a. en restaurant, der sidste år blev lukket af myndighederne, fordi der var rotter.

Ifølge sigtelsen har den organiserede menneskesmugling stået på siden 1. oktober sidste år og frem til i går.

Politiet har beslaglagt fire-fem millioner kroner i sagen, bekræfter politikommissær Knud Hvass.

ekstrabladet.dk erfarer, at politiet har fundet nogle af millionerne i en bankboks i forbindelse med anholdelsen af den 30-årige café-konge.

- Faderen har efter vores opfattelse kørt det hele videre, efter at sønnen er blevet fængslet. Det opdager vi, da vi er ude og lede efter nogen af dem, der arbejder ulovligt, siger Knud Hvass, Organiseret Kriminalitet

http://ekstrabladet.dk/112/article1662358.ece

Kilde: