Bundestrojaneren bekræftet -Tysk politi bruger spionprogram

Den mystiske tyske "bundestrojaner" er nu en realitet

Ikke angivet Ikke angivet,

12/10/2011

Den mystiske tyske "bundestrojaner" er nu en realitet.

Dette spionprogram, som det tyske politi har brugt til at overvåge mistænkte personers computere, var hidtil et rygte. Nu er dets eksistens bekræftet af indenrigsministeren i Bayern, Joachim Herrmann. Og programmet giver ikke kun adgang for politiet...

Her er et par links og citater.

Politis aflytningsprogram er sårbart
11-10-2011: Tyske sikkerhedsforskere har fundet flere sårbarheder i et program, som angiveligt anvendes af tysk politi til overvågning og aflytning. Sårbarhederne giver andre adgang til den aflyttede pc.
Chaos Computer Club har analyseret programmet, der menes at blive brugt til aflytning af Skype-telefonsamtaler. Analysen viser, at programmet også kan hente og afvikle programmer på den aflyttede pc og aktivere kameraet på den.
Ifølge sikkerhedsforskerne er det muligt for andre end politiet at bruge programmet, når det først er installeret på en pc.
En række antivirusprodukter kan finde og fjerne programmet.

Tyskland afviser spion-bagdør: Hvem står bag Skype-aflytning?
CCC påpeger også, at hvis der er tale om en bagdør udviklet og installeret af myndighederne, så udgør den en sikkerhedsrisiko, fordi den let kan misbruges af andre end myndighederne til helt at overtage kontrollen med borgerens pc.

Har tysk politi plantet malware på borgernes computere?
"Vi er overrasket og chokeret over, at spionprogrammet end ikke opfylder de mest elementære sikkerhedskrav. En vilkårlig angriber kan uden videre overtage kontrollen over en computer, der er inficeret af de tyske myndigheder," siger en talsmand for CCC.
Trojanerens sikkerhedsniveau sammenlignes med at sætte kodeordet "1234" på alle inficerede computere. Det er både muligt for uvedkommende at fjernstyre statstrojaneren og sende falske data tilbage, så man f.eks. kan plante bevismateriale på en mistænkts computer.

Minister bekræfter at statstrojaner er ægte
Nu bekræfter indenrigsministeren i Bayern, Joachim Herrmann, at softwaren er ægte.

Anklagemyndighedens Arsberetning 2001-02
Der er ved lov nr. 378 af 6. juni 2002 indsat en bestemmelse i retsplejeloven (§ 791 b), der giver hjemmel til dataaflæsning.

Som det fremgår her er anvendelse af spionprogrammer i stil med bundestrojaneren (hvis jeg ellers tyder jurasproget korrekt) også lovligt for politiet i Danmark.

Besøg Altermedias side for flere politisk ukorrekte nyheder:

Kilde: