BRYD MED SAUDI ARABIEN

BRYD MED SAUDI ARABIEN  Det er tid til, at Vesten gør radikalt op med den fallerede arabiske civilisation

Jeppe Juhl,

14/05/2010

BRYD MED SAUDI ARABIEN 

Det er tid til, at Vesten gør radikalt op med den fallerede arabiske civilisation. Og vi skal starte med den værste skurk af dem allesammen: Saudi Arabien. 

Jeg har på mange måder meget tilovers for Barack Obama. Unægtelig meget mere end med hans katastrofale forgænger, der ikke havde rådgivere og intellekt til at forstå vigtigheden af, at Vesten med USA i spidsen simpelt hen per definition altid må indtage ’the moral high ground’ i forhold til sine modstandere. Fængslet i Guantanamo var derfor langt mere katastrofal, end man umiddelbart skulle tro. Dette har Obama indset, selvom han også har fået (endnu) et realpolitisk wake-up call, da han gik i gang med at afvikle den. Men hvor er bruddet med Saudi Arabien? Der foregår med sikkerhed en masse på de indre linjer, vi almindelige mennesker intet får at vide om, men hvor er det store åbne og offentlige brud med dette modbydelige teokratiske diktatur? Hvor er USA henne her? Jeg spørger helt bevidst ikke om, hvor EU er henne, idet vi er inderligt irrelevante på den verdenspolitiske scene, når det virkelig gælder. 

Jeg føler mig som den lille dreng i Kejserens Klæder. Hvordan kan den vestlige verdens ledere, Barack er én blandt alle de andre, med den ene mundvig legitimere krige i Irak og Afghanistan og samtidig lade være med at undsige den stat, der finansierer den terror, vi postulerer at bekæmpe? Hvordan kan den vestlige verden undskylde krigen i Irak med ønsket om at ville sprede demokrati i en forfejlet og totalitær civilisation og samtidig bukke hovedet for de saudiske olie-prinser? Det hænger ganske enkelt ikke sammen. De har ikke noget tøj på. Hykleriet skriger til himlen. Og det burde stoppe øjeblikkeligt ved, at Vesten med USA i spidsen undsiger Saudi Arabien i lige så stærke vendinger som de undsiger galningene i Tehran.  Ja faktisk stærkere, idet vi ikke gør nok ved Iran i øjeblikket. 

Ja, jeg er mere en udmærket klar over, at mange vil ryste på hovedet og sige: ’Olie. Det hele drejer sig om olie og energiforsyning’. Mit svar er: Og hvad så! Lad os indefryse deres konti overalt i verden. Lad os købe olien alle andre steder. Lad os behandle dem, som det de er: Forbrydere forklædt som sheiker. Og vi burde ikke stoppe med Saudi Arabien. Vi burde undsige hele banden. Lade dem sejle deres egen forgiftede sø. Sagens enkle kerne er jo den, at når man ser på demografien i den arabiske verden og sammenligner den med de politiske vilkår, så er der faktisk intet, Vesten kan stille op. Henry Kissinger, en mand mange elsker at hade, men hvis intellekt få har sat spørgsmålstegn ved, har faktisk sagt nogle meget vise real-politiske ord: ’Whatever must happen ultimately should happen immediately.’

Hvorfor trække pinen ud. Vi ved alle, hvad der venter rundt om hjørnet.

Kilde: