Bringer Annette og Holger noget nyt - helt sikkert ikke!

Den nye ledelse i SF ser ikke ud til at ville ændre på regeringens overordnede strategi om ikke at informere for meget

Christian Melgaard,

16/10/2012

Den nye ledelse i SF ser ikke ud til at ville ændre på regeringens overordnede strategi om ikke at informere for meget. Med de refererede udtalelser om Holger K slår SF rekorden i intetsigende tiltrædelseserklæringer. Det mest sigende er vel Helle THornings og Margrethe Vestagers erklærede tilfredshed med de første samtaler. 

Annette Vilhelmsen kan f.eks. ikke anklages for at oversælge den nye skateminister, når hun udtaler, at "Han kan jo dét, Holger kan" - og det har hun naturligvis ret i, hverken mere eller mindre. Når man skal vurdere meningsløsheden af sådanne udsagn er det altid en god ide at teste negationen - her altså "Han kan ikke det han kan" - giver det mening, nej vel.

Man bliver ikke meget klogere, når Holger K. skal beskrive sin rolle, for han siger "Det bliver lidt på samme måde som Thor Möger Pedersens (rolle, red.) har været det: At være SF’s repræsentant i de økonomiske forhandlinger og finanslovsforhandlinger" - sådan, ikke for meget snak. Når nu partiet har fået ny formand og skatteministeren er udskifte under stort drama, så kunne man måske forvente sig lidt mere, men nej.

Holger K. fastslår, at de har haft "en meget god diskussion på Marienborg. Vi accepterer fuldt ud regeringsgrundlaget. Det ligger fast. Selvfølgelig gør det dét. Det har vi gjort én gang - og det gør vi stadig".

Jamen er det da bare business as usual? Var hele formålet med dramaet at skifte Villy ud med Annette som formand og Thor ud med Holger K som skatteminister - og ellers er alt ved det gamle?

Hvor længe mon der går før SF vender pilen nedad igen?