brazil

hej

ianarki Ikke angivet,

03/02/2013

hej. brazil er en udemærket film som på en humoristisk måde fortæller historien om et samfund i fremtiden hvor alle er inkompetente. der er problemer med terror, og folk virker ignorente mv. der eksisterer ydermere et enormt beukrati og det er som om hele samfundet er fyldt med fejl og tingene bliver gjort på en ondsvag måde. der er f.eks. kæmpe store grimme skakte som går igennem alle huse og rum, og så kører der reklamer med hvordan man kan få skakte i forskellige farver og mønstre. som om det er umuligt at gemme dem væk... når myndighederne kommer forbi skal der underskrives en masse papirer og når du desuden skal besøge myndighederne skal du sørge for at have de helt rette formularer med med de helt rette underskrifter ellers bliver du bare arrogant afvist. det er ikke deres problem.

hovedpersonen synes at blive mere og mere sindsyg, idet han oplever de "særeste" ting, så som 2 ansatte fra Central Services, en virksomhed som uden tvivl har monopol på vedligehold og instalation af alt lige fra VVS til elektricitet i hjem o.l. som begynder at chikanere ham. de skaffer bl.a. de nødvendige papirer og underskrifter som gør de kan beslaglægge hans lejlighed og vende det hele op og ned. En mindre helt, en freelancer som er spillet af Robert Di Niro, forklarer han hader papir arbejdet. han er iøvrigt VVS/elektrektiker. men som han siger selv hvis huset brænder kan han ikke engang åbne køkkenhanen uden at skulle udfylde en masse papirer, det er kort sagt umuligt at arbejde hvis man vil følge loven. så han er som en ninja, han opsnapper kald til Central Services, og skynder sig ind og ud før de eller myndighederne ankommer. han kommer bl.a. hr. hovedperson til undsætning flere gange og reparerer nogle ting mm. uden beregning.

filmen er uden tvivl et kig værd, og der kan drages mange paraleller til vores samfund idag. det er som om de forsøgte at forudse fremtiden - filmen er fra 1985- men lagde et lag af useriøsitet oven i og kørte det ud i ekstremerne, for at gøre filmen lidt morsom. og det er den da også. af andre nævneværdige skuespillere kan nævnes Ian Holm og Jonathan Pryce. Ian Holm spiller den nervøse chef som aldrig aner hvad han skal stille op og hader ansvar, og Jonathan Pryce bærer hovedrollen som, selvom er en voksen mand, på en måde kun er et barn som er ved at vokse op. Filmen er skrevet og instrueret af Terry Gilliam, som bl.a. har skrevet Life of Brian. Uden tvivl et kig værd.

Kilde: