Borgerligt Centrum skifter ud i ledelsen

Borgerligt Centrum skiftede ledelse i lørdags uden andre end partiet selv bemærkede det

Rikki Tholstrup Jørgensen,

22/11/2010

Borgerligt Centrum skiftede ledelse i lørdags uden andre end partiet selv bemærkede det. Det skyldes selvfølgelig, at Borgerligt Centrum måske i virkeligheden er mest kendt for at være det parti, der blev nedlagt af sin egen formand i juni 2009. Sandheden er i hvert fald, at der stadig er rigtig mange, der tror, at partiet er afgået ved døden. Det er nu engang ikke tilfældet.

I lørdags blev jeg valgt som formand for Borgerligt Centrum. Jeg ved, at det bliver en hård kamp at overbevise andre om, at Borgerligt Centrum er politisk levedygtige, men jeg tager udfordringen op og vil kæmpe alt, hvad jeg har lært for at sikre, at vores strategi for kommunalvalget 2013 bliver ført ud i livet.

Qua den historik som Borgerligt Centrum deler med Liberal Alliance, så er det klart, at 180grader ikke er det oplagte sted at færdes for et medlem af Borgerligt Centrum. Efter en lidt hård start, hvor jeg lige skulle finde den rette jargon, så synes jeg, at 180graders brugere i den grad har været fair overfor alt, hvad jeg har publiceret her på siden. Derfor tror jeg også på, at jeg som formand for Borgerligt Centrum får nøjagtig samme behandling her på siden, som alle andre, der tilkender sig en socialliberal grundtanke.

Den nye ledelse med undertegnede i front er alle enige om, at den historik, som vi deler med Liberal Alliance udelukkende betyder, at vi deler nogle fælles politiske værdier. Der er ingen i den nye ledelse, der har noget personligt i klemme, og derfor kan vi med sikkerhed sige, at der fremover udelukkende arbejdes fremadrettet, og man i den nye ledelse overhovedet ikke vil kommentere eller hentyde til noget, der kun har retrospektiv relevans. Det håber jeg vil blive vel modtaget.

Jeg ved godt, at Borgerligt Centrum ikke fra den ene dag til den anden vil blive betragtet som en seriøs politisk modspiller, og jeg accepterer, at vi bliver sat i bås med andre politiske projekter, såsom Fokus, Fælleslisten og måske endda betragtet som endnu mere useriøst end de nævnte partier. Det er en kamp, jeg har accepteret, fordi jeg tror på det principprogram, vi har i Borgerligt Centrum, og jeg tror på de mennesker, der kæmper i partiet. Nu er det så min opgave at få partiet klar til den opgave, som længe har været vores næste målsætning, nemlig kommunalvalget 2013. Det er ligeledes min opgave at sikre et stærkere politisk og organisatorisk fundament end det, jeg overtog. Den opgave tror jeg på, at jeg kan løfte.

Formandsskabet blev fredeligt overdraget, og den tidligere formand støtter op om den nye ledelse. Jeg vil som tidligere benytte 180grader aktivt, ligesom jeg gjorde før jeg blev formand for Borgerligt Centrum, så jeg håber på, at vi her på siden kan få nogle gode diskussioner, uanfægtet den historik, der deles mellem Borgerligt Centrum og Liberal Alliance. Den nye ledelse kan forøvrigt ses på http://borgerligtcentrum.com/

/Rikki Tholstrup Jørgensen

Kilde: