Borgere med mobilkameraer letter politiets opklaring

Udviklingen inden for mobiltelefoner gør, at flere og flere danskere henvender sig til politiet med snapshots af mistænkelige situationer

Slettet Bruger,

18/10/2009

Udviklingen inden for mobiltelefoner gør, at flere og flere danskere henvender sig til politiet med snapshots af mistænkelige situationer.

Langt de fleste danskere render i dag rundt med et kamera i deres mobiltelefon, og det kan mærkes på antallet af henvendelser til politiet fra borgere, der har filmet vold i nattelivet, indbrud hos naboen eller mistænkelige biler i kvarteret. Det skriver jv.dk.

I onsdags blev fire anholdt i Kolding efter et røveri på en tankstation, hvor en borger forinden havde taget et mobilbillede af de mistænkelige mænd, der holdt i bilen nær tankstation. Og tidligere på året fandt politiet frem til en lejlighed fyldt med tyvekoster, efter en årvågen pensionist havde fotograferet to mistænkelige mænd, der kom vandrende gennem et boligkvarter med mange fyldte lædertasker.

"Den slags hjælp fra offentligheden, hvor folk har taget billeder med deres mobiltelefon, er noget, vi får mere og mere af. Hvis folk eksempelvis ser vold og overfald i byen og ikke vil blande sig i gerningen, fotograferer de den i stedet og hjælper os på den måde med at dokumentere kriminaliteten. For politiet er det rigtigt godt bevismateriale," siger kriminalassistent Henrik Lystrup fra politiet i Kolding til jv.dk.

[email protected]

Kilde: